Skip to main content

Σύσκεψη για θέματα προστασίας των ζώων στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε συνάντηση φορέων συζητήθηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου εκπαίδευσης για ιπποειδή, το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς και οι σφαγές λατρευτικού τύπου.

Σύσκεψη για το θέμα της προστασίας και ευζωίας των ζώων συγκάλεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, υπηρεσιακοί φορείς και φιλοζωικές οργανώσεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διεξαγωγή σεμιναρίου εκπαίδευσης ιδιοκτητών και οδηγών ιπποειδών εργασίας τον ερχόμενο Απρίλη στη Σαντορίνη στον χώρο εργασίας ιπποειδών που θα λάβει χώρα με την ουσιαστική συνδρομή κτηνιάτρου ο οποίος διαθέτει εξειδίκευση στην κτηνιατρική ιπποειδών, ειδικού νομικού με γνώσεις για τη νομοθεσία περί ευζωίας ιπποειδών και νομικής στήριξης ιδιοκτητών ζώων εργασίας, καθώς και εξειδικευμένου εκπαιδευτή αμαξοδήγησης ιπποειδών. «Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκινάει καμπάνια για την καταπολέμηση του φαινόμενου της υπερχρήσης των ιπποειδών (γαϊδούρια, μουλάρια)» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα του παράνομου εμπορίου ζώων συντροφιάς, για την καταπολέμηση του οποίου η χώρα μας έχει προμηθευτεί ειδικές συσκευές Reader για την ανάγνωση των μικροτσίπ καταχώρησης των ζώων στα σημεία εισόδου/εξόδου της χώρας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί από κοινού διοργάνωση με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Διεθνούς συνεδρίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Regional Animal Welfare Center (Περιφερειακό Κέντρο για την Προστασία των Ζώων)  όπου και αναμένεται να συγκεντρώσει επιστήμονες και εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους σε θέματα Ευζωίας των  Ζώων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας που διεξάγεται στις χώρες των Βαλκανίων με ομιλητές που θα αποτυπώσουν την κρατούσα κατάσταση αναφορικά με τις Σφαγές Λατρευτικού τύπου (Κοσέρ, Χαλάλ) στη χώρα μας.