Skip to main content

Στα λευκά Χορτιάτης και Πανόραμα - Στους δρόμους τα εκχιονιστικά

Δηλώσεις του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Κλειστός από τις 8.00 ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη για να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν αρχίσει από τα ξημερώματα να πλήττουν την περιοχή.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, μιλώντας στη Voria, από τις 4.00 το πρωί ξεκίνησε να χιονίζει στον Χορτιάτη, την Εξοχή και το Φίλυρο ενώ από τις 5.00 άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες στο Πανόραμα.

Ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε πως ο δήμος είναι σε ετοιμότητα καθώς 40 οχήματα, μεταξύ των οποίων 23 εκχιονιστικά, έχουν βγει στους δρόμους ενώ στη διάθεση του έχει 800 τόνους αλάτι. Ακόμα, έχουν δοθεί 1.500 συσκευασμένες σακούλες με αλάτι για τους δημότες (αυλές και δυσπρόσιτες περιοχές) στους χώρους συγκέντρωσης του αλατιού σε κάθε δημοτική ενότητα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όλα τα δημοτικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά όλο το 24ωρο μέχρι να κοπάσουν τα φαινόμενα

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του δήμου ενημερώθηκαν με sms από χθες για το σημερινό κύμα κακοκαιρίας, στο οποίο μάλιστα υπήρχε link με πρακτικές οδηγίες.

«Αύριο περιμένουμε ένταση, αλλά όλα θα κυλήσουν ομαλά», δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Σημειώνεται πως ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου έχει κλείσει περίπου από τις 8.00 το πρωί.

 

Πηγή φωτογραφίας: North Meteo