Skip to main content

Στη Χάλκη ο Τσίπρας – Ιστορική επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή

Μετά τη Χάλκη ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί μαζί με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και ξενάγηση στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, παρέστη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον κ. Τσίπρα και την σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έφτασε με σκάφος και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Χάλκη λίγο πριν τις 11.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη ξενάγηση, ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση στον κήπο της Σχολής.

Ο ίδιος, μαζί με τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, κοντοστάθηκαν μόλις έφτασαν έξω από τη Θεολογική Σχολή, κοιτώντας το επιβλητικό κτίριο.

Στη συνέχεια ανέβηκαν τα σκαλιά της εισόδου, περικυκλωμένοι από δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου που βρίσκομαι στη Χάλκη στον ιστορικό και ιερό αυτό τόπο, ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Μετά τη Χάλκη ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.