Skip to main content

Στο πλευρό των εργαζομένων στον δήμο Νεάπολης-Συκεών η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει πρακτικές σαν και αυτές της Δημοτικής Αρχής Νεάπολης - Συκεών και εκφράζει τη στήριξη της στις κινητοποιήσεις εργαζομένων

Τη συμπαράστασή της και την πλήρη στήριξη της στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων συναδέλφων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι εργαζόμενοι με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις κέρδισαν πρωτόδικα το Δικαστήριο για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. «Το Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο, αποφάσισε να προσβάλει την πρωτόδικη απόφαση, που συνεπάγεται δικαίωση για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, ασκώντας έφεση. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η Δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών, για ακόμη μία φορά την αντεργατική τους στάση, και τις προθέσεις τους να προωθήσουν τα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως θεματοφύλακας των θέσεων εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. καταγγέλλει πρακτικές σαν και αυτές της Δημοτικής Αρχής Νεάπολης-Συκεών και εκφράζει τη συνδικαλιστική της στήριξη και κάλυψη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου που ξεκινούν από αύριο Τετάρτη 3 Απριλίου, με βασικό αίτημα τους την εργασιακή αποκατάσταση τους», σημειώνει η Ομοσπονδία.