Skip to main content

Τα Κούλουμα των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης (φωτο+video)

Οι υποψήφιοι για τον κεντρικό δήμο απήλαυσαν σαρακοστιανούς μεζέδες, συμμετείχαν στο πέταγμα του χαρταετού και επιδόθηκαν στον χορό.

Στους καθιερωμένους εορτασμούς για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας συμμετείχαν σήμερα οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Ορφανός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Ταχιάος, Μάκης Κυριζίδης, Πέτρος Λεκάκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Σπύρος Βούγιας και Γρηγόρης Ζαρωτιάδης απήλαυσαν σαρακοστιανούς μεζέδες, συμμετείχαν στο πέταγμα του χαρταετού ενώ μάλιστα κάποιοι επιδόθηκαν στον χορό.

Ο κ. Ορφανός βρέθηκε κατά σειρά στον Κέδρινο Λόφο, το πάρκο Γενναδίου στην Τριανδρία, την πλατεία Μικράς Ασίας στην Τούμπα και το πάρκο της Νέας Ελβετίας.

Η κ. Νοτοπούλου βρέθηκε στην Τούμπα όπου συναντήθηκε με τον κ. Ταχιάο που συμμετείχε και αυτός στις εκδηλώσεις της ίδιας περιοχής με μέλη του συνδυασμού του.

Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος δεν έχασε την ευκαρία να χορέψει παραδοσιακούς χορούς στις εκδηλώσεις στο άλσος της Νέας Ελβετίας

Απότ ην πλευρά του, κ. Ζέρβας βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του σε τέσσερα μέρη και συγκεκριμένα σε Νέα Ελβετία, Τούμπα Τριανδρία και Σέιχ Σου.

Μάλιστα, με μήνυμά τους στο Facebook, τα μέλη της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρουν:

«Τη χορέψαμε την Καθαροδευτέρα σήμερα, την πρώτη & νηστίσιμη όπως ορίζει η παράδοση, στον Κεδρηνό Λόφο, στην Τούμπα, σε όλο τον Δήμο μας!

Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους!».

Ο κ. Κυριζίδης επισκέφθηκε το 4ο και 5ο Διαμέρισμα αλλά και την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας αναφέροντας στα social media:

«Xωρίς …γραβάτα, με χαλαρή διάθεση, μαζί με τους φίλους  και τη μέλλουσα σύζυγό μου Χριστίνα, γιορτάσαμε την Καθαρή Δευτέρα. Επισκεφθήκαμε το 4ο και το 5ο Διαμέρισμα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας».

Ο υποψήφιος δήμαρχος και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης πέρασε τα Κούλουμα σε δημοτικές κοινότητες μαζί με τον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας Λάζαρο Ζαχαριάδη.

O κ. Ψωμιάδης παρέστη και αυτός στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Κούλουμα πετώντας χαρταετό ενώ με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής για λίγη φασολάδα που του χρόνου δεν θα υπάρχουν».

Ο. κ. Βούγιας με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως «διακτινίστηκε» σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες:

«Με τη μηχανή του Αντώνη Καρούμπη, διακτινιστήκαμε σε 4 δημοτικές κοινότητες, απολαμβάνοντας Σαρακοστιανούς μεζεδες, παραδοσιακά συγκροτήματα, χορούς και (κυριολεκτικό) πέταγμα χαρταετού. Στις εορταστικές φωτογραφιες είμαστε με τον κόσμο και τους υποψηφιους μας στη Νέα Ελβετία, με τον Νικο Νυφουδη, τη φοβερή βαφτισιμιά μου Μπίλλη και τον ντροπαλό Νικηφόρο στην Τούμπα, με τον Αντωνη και τη Γιώτα, πρόεδρο της κοινότητας στην Τριανδρία και την Βετα με τη Λένα, πρόεδρο και σύμβουλο στο Σέιχ Σου. Δώσαμε ευχές για καλή Σαρακοστή και πήραμε αφθονες για επιτυχια στις εκλογές, σαν καλοί υποψήφιοι».

Στις εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στις δημοτικές κοινότητες της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε κλιμάκιο της Δημοτικής Κίνησης “Υψίπολις” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη. «Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, οι Θεσσαλονικείς κατέκλυσαν τους λίγους πράσινους, δημόσιους χώρους της πόλης. Χώροι συνάντησης, αλληλεπίδρασης, δημιουργίας και χαράς. Όλοι και όλες μας κατανοούμε πόσο τους έχουμε ανάγκη. Εμείς δεσμευόμαστε να τους υπερασπιστούμε και να τους πολλαπλασιάσουμε. Καλή Σαρακοστή, υγεία και δύναμη», τόνισε ο κ. Ζαρωτιάδης.