Skip to main content

Ο προεκλογικός χάρτης σε Νεάπολη - Συκιές: Δύο αντίπαλοι για τον Σίμο

Εκτός από τον νυν δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, δύο νέοι υποψήφιοι, που υπηρετούν ήδη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο.

Νέο τοπίο διαμορφώνεται στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2019.

Εκτός από τον νυν δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, δύο νέα πρόσωπα, που υπηρετούν, όμως ήδη, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στις ερχόμενες εκλογές.

Πρόκειται για τον Ηλία Ζάχαρη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και τον Λάζαρο Ωραιόπουλο από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους για τον δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Από τη νέα χρονιά πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς για τον ίδιο να ξεκινήσει την προεκλογική περίοδο και πως προτιμά να ασχολείται με θέματα του δήμου. «Αυτοί που ήταν απόντες καθ΄ όλη τη διάρκεια της  τετραετίας σπεύδουν να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους για να καλύψουν την ανυπαρξία του», υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών, στηριζόμενος στο έργο της διοίκησής τους. Στη μάχη των εκλογών θα μπει έχοντας καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο θα υπάρχουν και αυτή τη φορά νέα – σε ηλικία – πρόσωπα.

Ο Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος εκλέγεται εδώ και περίπου 25 χρόνια δήμαρχος στον α΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (1995-2010 στις Συκιές, μετά στον δήμο Νεάπολης Συκεών), στις τελευταίες εκλογές είχε κερδίσει τον δημαρχιακό θώκο, στον δεύτερο γύρο, με ποσοστό 63,48%, αφήνοντας πίσω του με μεγάλη διαφορά από τον αντίπαλό του Γρηγόρη Χατζησάββα ο οποίος είχε συγκεντρώσει ποσοστό 36,52%.

Στον τόπο που γεννήθηκε, στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, επιστρέφει ο Ηλίας Ζάχαρης, εγκαταλείποντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχε εκλεγεί με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Αρχικά την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τα social media.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας, με την ανακήρυξη του συνδυασμού και την παρουσίαση μέρους του ψηφοδελτίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 7.30' μ.μ., στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών. «Εμείς δημιουργούμε μια ανεξάρτητη παράταξη με γνώμονα την κοινωνία. Όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις που θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτες», ξεκαθαρίζει στη Voria.gr ο κ. Ζάχαρης, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Συκεώτης. Όπως αναφέρει ο 33χρονος υποψήφιος δήμαρχος, «το ένα τρίτο του ψηφοδελτίου είναι έτοιμο, με νέα άφθαρτα πρόσωπα και με την ποσόστωση των γυναικών που χρειάζεται».
(
Ο κ. Ζάχαρης, τονίζει ότι έχει σφαιρική εμπειρία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς  εκλέχθηκε το 2006 και το 2010 στον δήμο και το 2014 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη μάχη για τη διεκδίκηση του δήμου Νεάπολης – Συκεών μπήκε και ο Λάζαρος Ωραιόπουλος, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του εντός του Δεκεμβρίου. Ο 35χρονος νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Χατζησάββα προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει από το πρώτα βήματα στο Κίνημα Αλλαγής.

«Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε στήριξη αλλά εγώ δεν ανήκω σε κάποιον, δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ. Προέρχομαι από το χώρο του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δεν κατεβαίνω με κανενός τη σημαία. Κατεβαίνω ανεξάρτητος και μπορεί να μας στηρίξει όποιος θέλει από τις δημοκρατικές δυνάμεις», ξεκαθαρίζει ο κ. Ωραιόπουλος μιλώντας στη Voria.gr.

Όπως αναφέρει, όποια συνεργασία και να γίνει, αυτή θα είναι με βάση θέσεων πολιτικών και αρχών. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ωραιόπουλος είχε επαφές με την παράταξη «Αλληλεγγύη Πολιτών» του Γρηγόρη Χατζησάββα και με την παράταξη «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση – ΑΥΡΑ» επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Πανόπουλος και η οποία είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Επαφές θα έχει στη συνέχεια και με άλλες παρατάξεις και κινήσεις πολιτών.

Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία, με τον κ. Ωραιόπουλο να σημειώνει ότι η ομάδα του γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου. «Αποφάσισα να είμαι στην πρώτη γραμμή μιας κοινής προσπάθειας ενεργών πολιτών, για να αφήσουμε πίσω τις μέρες της κατήφειας και της απαισιοδοξίας στον Δήμο μας και να ξεκινήσουμε μια καινούρια ελπιδοφόρα πορεία», ανέφερε στο αρχικό του μήνυμα ο κ. Ωραιόπουλος.

Σημειώνεται ότι με κοινή τους ανακοίνωση οι τέως δήμαρχοι Γρηγόρης Χατζησάββας και Γιάννης Πανόπουλος καλούν τους δημότες να αγκαλιάσουν την κίνηση του Λάζαρου Ωραιόπουλου.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ξεκαθαριστεί και ποιος θα είναι ο υποψήφιος με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μιλώντας στη Voria.gr ο νυν επικεφαλής της παράταξης Χαράλαμπος Βέλλης, ο οποίος στις εκλογές του 2014 συγκέντρωσε ποσοστό 8,18%, σημείωσε ότι αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις και πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εκογικά.