Skip to main content

Ταγαράδες: Έβαλε περίφραξη στον δρόμο για να μην τρέχουν οι οδηγοί!

Αγανακτισμένος οικοπεδούχος ζήτησε να μπουν «σαμαράκια» για να κοπούν οι υψηλές ταχύτητες ωστόσο αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να μπει περίφραξη.

Αντιμέτωποι με ένα περίεργο θέαμα βρίσκονται όσοι οδηγοί κινούνται στην 3η οδό στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης καθώς πάνω στην άσφαλτο υπάρχει περίφραξη κάνοντας τη διέλευση ενός αυτοκινήτου μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία.

Η εν λόγω περίφραξη μπήκε από τον ιδιοκτήτη του παρακείμενου οικοπέδου, όπου βρίσκεται το σπίτι του και όσο και εάν φαίνεται περίεργο πρόκειται για μια καθ' όλα νόμιμη πράξη που φέρει την έγκριση της πολεοδομίας.

Το κουβάρι της αξιοπερίεργης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο ο εν  λόγω οικοπεδούχος έκανε παράπονα στην τοπική κοινότητα Ταγαράδων αλλά και τον δήμο Θέρμης όπου υπάγεται η περιοχή, ότι στο σημείο οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, πολύ πάνω από το όριο των 50 χλμ ανά ώρα.



«Ως τοπική κοινότητα προχωρήσαμε στη διαδικασία τοποθέτησης μειωτών ταχύτητας, τα γνωστά σαμαράκια, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς πρέπει να επιληφθεί του θέματος η τροχαία, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις ταχύτητας και να αρχίσει η διαδικασία τοποθέτησης τους», αναφέρει στην Voria ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ταγαράδων Δημήτρης Καλαθάς.

Ωστόσο, η χρονοβόρα διαδικασία φαίνεται πως δυσαρέστησε τον οικοπεδούχο, που πήρε την πρωτοβουλία να ανακόψει τις υψηλές ταχύτητες με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο, πραγματοποιώντας περίφραξη του... νόμμου οικοπέδου του.

Το παράδοξο της ιστορίας

«Οι δρόμοι της περιοχής χαράχτηκαν τοπογραφικά το 1932 στον τότε προφυγικό οικισμό. Πρόκειται για αγροτικούς δρόμους, πλάτους 2,5 μέτρων, που για τα τότε δεδομένα επαρκούσαν. Ωστόσο, λόγω των σύγχρονων αναγκών, εθιμικώ δικαίω όλοι οι οικοπεδούχοι παραχωρήσαμε μέρος της έκτασης των ιδιοκτησιών μας προκειμένου να υπάρξει διαπλάτυνση του δρόμου που στην περίπτωση της 3η οδού έφτασε τα πέντε μέτρα», εξηγεί ο κ. Καλαθάς.

Επικαλούμενος κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, ο οικοπεδούχος περιέφραξε το τμήμα του δρόμου που ανήκει κανονικά στην ιδιοκτησία του, λαμβάνοντας τη σχετική άδεια από την πολεοδομία.

Όμως, η παράδοξη αυτή ενέργεια προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο σημείο κλιμάκιο της τροχαίας και του δήμου Θέρμης προσπαθώντας να μεταπείσουν τον αγανακτισμένο ιδιοκτήτη να αποσύρει την περίφραξη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία με την οποία θα μπουν σαμαράκια και το μόνο που έκανε ήταν να υποσχεθεί ότι θα αφαιρέσει την περίφραξη εφόσον αυτά τοποθετηθούν.

Όσο για το γεγονός ότι η περίφραξη μπορεί να γίνει αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με τον κ. Καλαθά «είναι ένα ενδεχόμενο για το οποίο ο οικοπεδούχος είναι ενήμερος και σε μια τέτοια περίπτωση γνωρίζει ότι φέρει την αποκλειστική ευθύνη».

Πηγή φωτογραφιών: Active Thessaloniki/facebook