Skip to main content

Θέρμη: Κυκλικοί κόμβοι για να μπει τέλος στον δρόμο καρμανιόλα

Ο ίσιος δρόμος περίπου 1,5 χιλιομέτρου «προσφέρεται» για ασυνείδητους οδηγούς ώστε να αναπτύσσουν υψηλότατες ταχύτητες έως και 100 χλμ την ώρα.

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Κουγιάμη στον δήμο Θέρμης, μετά και τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο γονιός ενός μαθητή του 4ου δημοτικού σχολείου χθες το απόγευμα, αφού παρασύρθηκε από ΙΧ.

Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε «καρμανιόλα», καθώς οι οδηγοί αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες, σε ένα σημείο όπου υπάρχουν πεζοί, ακόμα και νυχτερινές ώρες.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα έλλειψης παιδείας, παρά οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί σε αστικό δρόμο ο κάθε οδηγός να τρέχει με 100 χλμ την ώρα. Είναι επόμενο να υπάρξει ατύχημα και δυστυχώς συνέβη σε έναν άνθρωπο που ήταν γονιός και πεζός», αναφέρει στην Voria ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η επέκταση του οικισμού της Θέρμης και έχει προβλήματα υποδομών, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος δρόμος, λόγω της ευθύτητας του να προσφέρεται σε ασυνείδητους οδηγούς να αναπτύξουν υπερβολικά υψηλές ταχύητες.

«Με την ταχύτητα ο δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, έγιναν δύο κυκλικοί κόμβοι που θα κόψουν την ταχύτητα και στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχουν άλλοι δύο κόμβοι που θα κατασκευαστούν σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου, έτσι ανά 200 μέτρα οι οδηγοί θα αναγκάζονται να σταματούν και έτσι δεν θα μπορούν να τρέξουν. Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο συγκεκριμένος δρόμος έχει ασφαλτοστρωθεί σχετικά πρόσφατα, με την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και έτσι ο φωτισμός είναι ελλιπής σε πολλά σημεία, ωστόσο γίνεται χρήση του από πολλούς οδηγούς, καθώς εξυπηρετεί την Θέρμη και τμήμα του Πανοράματος για την έξοδο προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.

Ζήτημα με την ασφάλεια των μαθητών του δημοτικού σχολείου δεν υπάρχει, αφού  μεταφέρονται με μισθωμένο λεωφορείο της Περιφέρειας που σταματά μπροστά στην είσοδο του σχολικού κτηρίου.