Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το τελευταίο αντίο στη Λουκία Μαλάχ Σαλτιέλ

Η Λουκία Μαλάχ Σαλτιέλ, σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κηδεύτηκε σήμερα στα εβραϊκά νεκροταφεία στη Σταυρούπολη

Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 70 ετών η Λουκία Μαλάχ Σαλτιέλ, σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ξαδέρφη του Νικολά Σαρκοζί. Η Λουκία Σαλτιέλ κηδεύτηκε σήμερα στις 12:00 στα εβραϊκά νεκροταφεία στη Σταυρούπολη.

Σύζυγος του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, η Λουκία Σαλτιέλ Μαλάχ κίνησε, μέσω πρεσβειών, όλες τις διαδικασίες για να συναντήσει τον ξάδερφό της. Η γνωριμία τους έγινε τον Ιούνιο του 2006 στην Αθήνα, όταν ο Νικολά Σαρκοζί είχε επισκεφτεί τη χώρα μας ως υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Η εξαδέλφη Λουκία Σαλτιέλ είναι το γένος Μαλάχ, ο πατέρας της ήταν ο Σολομόν - Νίκος Μαλάχ, στην οικογένεια του οποίου ανήκαν ο γερουσιαστής Ασέρ Μαλάχ, βουλευτής του Ελευθερίου Βενιζέλου, και Πέπο Μαλάχ, βουλευτής στην αντιπολίτευση. Ο Σολομόν - Νίκος Μαλάχ ήταν εξάδελφος του Μπενίκο Μαλλάχ, του παππού του Σαρκοζί.

Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία του Ισραήλ αναφέρει: «Σήμερα κηδεύτηκε στην Θεσσαλονίκη η Λουκία Μαλλάχ Σαλτιέλ, η σύζυγος του Προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικου Συμβουλίου & της Ισραηλτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης & Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, κ. Δαυιδ Σαλτιέλ.

Η Λουκια Μαλλαχ Σαλτιέλ ήταν γνωστή σε όλους ως μια σοφή, καλή & ευγενική ψυχή. Η μνήμη της θα μείνει στις καρδιές μας για πάντα».