Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λιτάνευση λειψάνων αγίων την Κυριακή στη Νεάπολη

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 07.30 το απόγευμα θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μετά θα γίνει η καθιερωμένη Λιτάνευση των ιερών λειψάνων.

Τη σύναξη των τοπικών της Αγίων, του Γεωργίου του Νεαπολίτου, του Θεοχάρους του Νεαπολίτου, του Αθανασίου του Κουλακιώτου και του Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου γιορτάζει την ερχόμενη Κυριακή η Μητρόπολη Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλως.

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των ιερών Λειψάνων των Αγίων και στη συνέχεια θα ψαλεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου  στις 07.30 το απόγευμα θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτάνευση των ιερών Λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης και θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περίβολο του Ιερού Ναού.

Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλως κ. Βαρνάβας και οι μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων και Άρτης κ. Καλλίνικος.