Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σε νέο σύγχρονο κτήριο η ΥΕΔΔΕ Βορείου Ελλάδος

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Βορείου Ελλάδος στην περιοχή των Σφαγείων, στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκαν το απόγευμα της Δευτέρα παρουσία του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή.

«Με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε τη λειτουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτηρίου για την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Θεσσαλονίκης, εδώ που χτυπάει η καρδιά της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πιτσιλής προσθέτοντας πως είναι καθήκον της υπηρεσίας να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα στελέχη και τους ανθρώπους της.

Όπως σημείωσε το νέο κτήριο, το οποίο ανακαινίσθηκε μέσα σε έξι μήνες για να παραδοθεί εγκαίρως, είναι 45% φθηνότερο σε σχέση με το προηγούμενο.

Στο κτήριο έχουν ήδη εγκατασταθεί πριν από περίπου 20 ημέρες οι 85 εργαζόμενοι της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη ενώ ο χώρος στους τρεις ορόφους που στεγάζονται τα γραφεία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 περίπου εργαζόμενους σε περίπτωση που χρειαστεί να επεκταθεί υπηρεσία.

Σημειώνεται πως η ΥΕΔΔΕ απασχολεί συνολικά 150 άτομα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. «Νομίζω ότι είναι ένας χώρος που πληροί τις ανάγκες των εργαζομένων και ταυτόχρονα είναι ένας σύγχρονος χώρος που διασφαλίζει και τον τρόπο που δουλεύει μια υπηρεσία ηλεκτρονική», σημείωσε από πλευράς του ο Γιάννης Μάρκοβιτς, διευθυντής της ΥΕΔΔΕ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας -Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχαήλ Κούπκας καθώς και ο αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης, Γιώργος Αβαρλής.