Skip to main content

Καρακώστας για σεισμό: Άλλο το ρήγμα του '78-Πιθανοί μετασεισμοί(vid)

Το ρήγμα που έδωσε τον σημερινό σεισμό βρίσκεται πιο κοντά στον Σοχό. Μικρή πιθανότητα ενός ισχυρού σεισμού, σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, σχετικά με τον σεισμό μεγέθους 4,2 που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο σεισμός έγινε στη λεκάνη της Μυγδονίας, πολύ κοντά στο χωριό Προφήτης, 30 χλμ βορειοανατολικά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μερικοί μετασεισμοί.

«Στα πρώτα 5 λεπτά καταγράφηκαν τρεις μετασεισμοί που είχαν μέγεθος μέχρι 3,5 από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε» αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει πως στη συνέχεια η σεισμική δραστηριότητα ησύχασε.

«Ωστόσο» τονίζει ο κ. Καρακώστας «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και άλλη μετασεισμική δραστηριότητα», με την πιθανότατα όμως ενός ισχυρού σεισμού να είναι «πάρα πολύ μικρή».

Ο καθηγητής επισημαίνει πως δεν έχει δραστηριοποιηθεί το ρήγμα του 1978 και πως πρόκειται για άλλο ρήγμα, «τα χαρακτηριστικά του οποίου όμως δεν μπορούμε να σας τα πούμε μέχρι στιγμής».

«Είναι ένα άλλο ρήγμα που βρίσκεται βορειότερα, πιο κοντά στον Σοχό και δεν σχετίζεται με το ρήγμα του 1978» ανέφερε σχετικά ο κ. Καρακώστας.