Skip to main content

Θρίλερ στον Έβρο: Aμερικανός τζιχαντιστής εγκλωβισμένος στα σύνορα

Ο Αμερικανός τζιχαντιστής οδηγήθηκε στον Έβρο, προκειμένου να απελαθεί μέσω Ελλάδος, όμως η χώρα μας δεν δέχθηκε να τον παραλάβει.

Στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο παραμένει ένας αμερικανός τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη από τις Τουρκικές Αρχές στη βόρεια Συρία και η Άγκυρα τον απελαύνει στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω μαχητής του Ισλαμικού Κράτους οδηγήθηκε στον Έβρο, προκειμένου να απελαθεί μέσω Ελλάδος, όμως η χώρα μας δεν δέχθηκε να τον παραλάβει. Συγκεκριμένα, ο αμερικανός τζιχαντιστής εστάλη από το τουρκικό φυλάκιο στο ελληνικό στις Καστανιές, ωστόσο οι Έλληνες συνοριοφύλακες αρνήθηκαν να τον παραλάβουν και τον έστειλαν πεζό πίσω.

Όπως αναφέρει η Yeni Safak, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες αρνήθηκαν επίσης να του επιτρέψουν να πατήσει σε τουρκικό έδαφος. Έτσι, μέχρι αυτήν την ώρα ο αμερικανός μαχητής του Ισλαμικού Κράτους παραμένει στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Άγκυρα ανακοίνωσε, πως θα απελάσει Ευρωπαίους και Αμερικανούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πίσω στις πατρίδες τους. Μάλιστα, έκανε γνωστό, ότι απέλασε έναν αμερικανό υπήκοο, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στον Έβρο και έναν υπήκοο Δανίας, ενώ τις προσεχείς ημέρες προτίθεται να απελάσει επτά Γερμανούς και έντεκα Γάλλους υπηκόους.