Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση σε αλλοδαπό μαθητή στη Νεάπολη

Αναμένονται τα αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, αναφέρει η αστυνομία.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με την καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε βάρος 12χρονου μαθητή ιρανικής καταγωγής, υπηκόου από το Κουβέιτ, στη Νέαπολη την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του (δείτε εδώ).

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, αναμένονται τα αποτελέσματα ιατροδικαστικής εξέτασης ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διερευνάται καταγγελία 12χρονου αλλοδαπού μαθητή, υπηκόου Κουβέιτ, για περιστατικό που φέρεται να έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, κοντά σε Γυμνάσιο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ωθώντας τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά της υπόθεσης, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.