Skip to main content

Την Ιερά Σιαγόνα της Αγίας Παρασκευής υποδέχεται η Θεσσαλονίκη

Η υποδοχή της Ιεράς Σιαγόνας της Αγίας Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία της Μενεμένης,

Την Ιερά Σιαγόνα της Αγίας Παρασκευής από την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου θα υποδεχθεί με κάθε επισημότητα η Θεσσαλονίκη. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5.00 το απόγευμα στην Πλατεία της Μενεμένης μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Την Ιερά Σιαγόνα, την οποία θα υποδεχτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, θα προσκομίσει ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Μάξιμος.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Σιαγόνα της Αγίας εξέρχεται από την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εξαιρετικά σπάνια, ενώ είναι η πρώτη φορά που εξέρχεται εκτός Πιερίας.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής έως την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2919, οπότε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει για το Μοναστήρι του Ολύμπου. Ο Ναός θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 07:00 έως τις 23:00, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνούν την Ιερά Σιαγόνα, ενώ πλούσιο σε ακολουθίες θα είναι το λατρευτικό πρόγραμμα.