Skip to main content

Το 40% έφτασε η συμμετοχή του SAZKA Group στον ΟΠΑΠ

Στο 40% έφτασε η συμμετοχή του Ομίλου τυχερών παιγνίων SAZKA στον ΟΠΑΠ μετά την προαιρετική δημόσια πρόταση - Στόχος το πλειοψηφικό ποσοστό

Τα αποτελέσματα της προαιρετικής δημόσιας πρότασης του ΟΠΑΠ δημοσίευσε ο όμιλος τυχερών παιγνίων SAZKA. O όμιλος αύξησε αισθητά το μερίδιό του, ενώ στοχεύει πια σε πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής.

Όπως προκύπτει από αυτά κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής (από 01.10.2019 έως 29.10.2019), προσφέρθηκαν συνολικά στο SAZKA Group περισσότερες από 23,3 εκατομμύρια μετοχές (ή 10,78% των μετοχών που αποτελούσαν αντικείμενο της προαιρετικής δημόσιας πρότασης). Σημειώνεται ότι ο όμιλος SAZKA ελέγχει πλέον ποσοστό σχεδόν 40% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσια πρότασης, ο Κάρελ Κόμαρεκ, Πρόεδρος του SAZKA Group, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι δόθηκε στον όμιλο η δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη συμμετοχή στον ΟΠΑΠ.

«Απώτερος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου, πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με όσους μετόχους επέλεξαν να μη διαθέσουν τις μετοχές τους» τόνισε ο κ. Κόμαρεκ, ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε ικανοποιημένοι που οι μέτοχοι αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μας, ενόψει των ενεργειών μας για την εκπλήρωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας στρατηγικής του ΟΠΑΠ».