Skip to main content

To καλύτερο burger στον κόσμο φτιάχνεται στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης

Πρώτο βραβείο στον κόσμο για την ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου «Ξενοφών» στο Ασβεστοχώρι - Κατακόρυφη αύξηση στη ζήτηση μετά τη βράβευση

Την κορυφή στον παγκόσμιο διαγωνισμό κρεοπωλών στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας, όπου τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου Burger (Μπιφτέκι) στον κόσμο, κατέκτησε η Κυπαρισσία Αντωνάρα, ιδιοκτήτρια του κρεοπωλείου «Ξενοφών» στο Ασβεστοχώρι. Την κα. Αντωνάρα, που συμμετείχε στον διαγωνισμό ως η μοναδική γυναίκα στην ελληνική ομάδα, υποδέχθηκε και συνεχάρη στο γραφείο του στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Κρεοπωλών (World Butchers’ Challenge – WBC) αποτελεί έναν νέο θεσμό ο οποίος ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας το 2011. Φέτος στο Μπέλφαστ συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν συνολικά δώδεκα χώρες οι: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ελλάδα, Νότια Αφρική, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιταλία και Γερμανία.

Η ελληνική ομάδα με αρχηγό τον Χανιώτη Λεωνίδα Μαθιουλάκη και με μία συνταγή που εμπνεύστηκε η Κυπαρισσία Αντωνάρα η οποία περιείχε μεταξύ άλλων μυρωδικά από την Κρήτη, κατέκτησε τον τίτλο του Καλύτερου Burger στον Κόσμο αφήνοντας πίσω της χώρες όπως οι ΗΠΑ που έχουν παράδοση στην παραγωγή του. Επιπλέον η ελληνική αποστολή έφερε πίσω στην πατρίδα και ένα «ασημένιο» μετάλλιο που κέρδισε για την καλύτερη εκτίμηση κρέατος, ανάμεσα στις υπόλοιπες αποστολές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υποδέχθηκα σήμερα στο δημαρχείο μας, μια νεαρή δημότισσα μας από το Ασβεστοχώρι που διαπρέπει στον επαγγελματικό της χώρο και κατάφερε με όλη την υπόλοιπη ελληνική αποστολή μια παγκόσμια διάκρισηστο ανώτατο επίπεδο. Τα νέα μας παιδιάστέλνουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε αυτά τα χρόνια της κρίσης με το ταλέντο, την εργατικότητα, την εφευρετικότητα τους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κυπαρισσία και όλη την ελληνική αποστολή για την κατάκτηση της παγκόσμιας γαστρονομικής κορυφής. Ποιος θα το έλεγε ότι το καλύτερο “burger” στον κόσμο είναι και επίσημα πλέον ελληνικό και Ασβεστοχωρινό;» » σημείωσε ο δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης, για να τονίσει ότι «τα νέα μας παιδιά, μας δείχνουν τον δρόμο και αξιώνουν τη στήριξη της Πολιτείας και των φορέων της».  

Ευχαριστώντας τον δήμαρχο, η Κυπαρισσία Αντωνάρα μίλησε για τα μελλοντικά της σχέδια που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός e-shop προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ζήτηση για τα προϊόντα του κρεοπωλείου της που, ιδιαίτερα μετά την εντυπωσιακή επιτυχία της, έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τη μυστική συνταγή για το καλύτερο μπιφτέκι στον κόσμο. «Αυτό το κρατάω μυστικό. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι εμπνέομαι καθημερινά από τις νέες τάσεις και δημιουργώ διαφορετικά προϊόντα, όπως γεμιστό κανταΐφι με κοτόπουλο, σπαράγγι τυλιχτό με μπέικον, κρεατένιες τούρτες με αρωματισμένο κιμά και μους τυριών» ανάφερε η κ. Αντωνάρα. Να σημειωθεί ότι η Κυπαρισσία Αντωνάρα, που διατηρεί την οικογενειακή επιχείρηση στο Ασβεστοχώρι μαζί με τη μητέρα της Αναστασία, έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας και στη συνέχεια food design, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα της για την ποιοτική διατροφή σε περιοδικά της πόλης.