Skip to main content

Το πανόραμα του κυπέλλου: Ισοπαλία για Αστέρα και ΑΕΚ (video)

Στην προημιτελική φάση του θεσμού βρίσκονται ήδη οι Ατρόμητος, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Ολυμπιακός και Λαμία.

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδος. Το σκορ για τους Αρκάδες άνοιξε ο Φρανσέσκ Κρέσπι (20') ενώ για την «Ένωση» ισοφάρισε ο Νέλσον Ολιβέιρα (33', πεν.).

Στις χθεσινές ρεβάνς και ξεκινώντας από τη Φθιώτιδα, Λαμία και Τρίκαλα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο ΔΑΚ Λαμίας με τους γηπεδούχους να πέρνουν την πρόκριση. Το σκορ για τη στερεοελλαδίτικη ομάδα άνοιξε ο Μιγκέλ Μπιανκόνι (11', πεν.) ενώ για τους Θεσσαλούς ισοφάρισε ο Βασίλης Πέλκας (33').

Στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε άνετα του ΟΦΗ με 4-1 στην Τούμπα (διαβάστε περισσότερα εδώ) και πήρε την πρόκριση για τους «8» του θεσμού. Σκόρερ για τον «Δικέφαλο» ήταν οι Λάζαρος Λάμπρου (12'), Δημήτρης Πέλκας (23', πεν., 55') και Κάρολ Σβιντέρσκι (80') ενώ για τους «Ομιλήτες» είχε μειώσει σε 2-1 ο Νίκος Κοροβέσης (28').

Στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με ανατροπή 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ και πέρασε στα προημιτελικά. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» προηγήθηκε με τον Νώντα Παντελάκη (24') και το «τριφύλλι» ισοφάρισε με τον Χρήστο Δώνη (56') για να πάρει προβάδισμα με γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ (58'). Το τέρμα που έγινε την πλάστιγα υπέρ των «πρασίνων» σημειώθηκε από τον Φεντερίκο Μακέντα (72', πεν.) ενώ σημειώνεται πως τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημήτρη Κουρμπέλη με 2η κίτρινη κάρτα.

Παραμένοντας στην Αθήνα, Πανιώνιος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στην παράταση, με τους φιλοξενούμενους να πέρνουν αυτοί την πρόκριση. Το σκορ για τον «Τίτορμο» άνοιξε ο Αντμίν Μπαίροβιτς (116') ενώ για τον «Ιστορικό» ισοφάρισε ο Λουίς Γκουστάβο Ντομίνγκες (119').

Τέλος στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να επιβληθεί ξανά της Καλαμάτας, αυτή τη φορά με 4-1, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Μάξι Λοβέρα (3', 68') και Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (17', 51') ενώ για τους «μελανόλευκους» είχε μειώσει σε 3-1 ο Αντχάμ Ελ Ιντρίσι.

Στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη και ξεκινώντας από την Αθήνα, ο ΝΠΣ Βόλος άγγιξε το θαύμα απέναντι στον Ατρόμητο (είχε χάσει με 0-3) στο πρώτο παιχνίδι) κερδίζοντας με 0-2 στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Σκόρερ για τους νεοφώτιστους στη Super League ήταν ο Ίκερ Γκουαροτσένα (13', πεν., 23', πεν.) ενώ σημειώνεται πως τελείωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κωνσταντίνου Μπαλογιάννη με 2η κίτρινη κάρτα (71') αλλά και του σκόρερ επίσης με 2η κίτρινη κάρτα (82').



Τέλος στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης επικράτησε 2-1 της Ξάνθης με ανατροπή (διαβάστε περισσότερα εδώ) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διπλασιάζοντας τις νίκες του με φόντο τους «8» του θεσμού. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 22' με γκολ του Ζορντάν Φοσέ (22') και οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν με γκολ του Λούκας Σάσα (42') για να πάρουν τη νίκη με τέρμα του Μπράουν Ιντέγε (59').