Skip to main content

Το πολυκομματικό τραπέζι στις Συκιές, με μενού τον δήμο

«Γαλάζιοι», «ροζ» και «πράσινοι» αυτοδιοικητικοί σε κοινό τραπέζι. Οι ζυμώσεις και για το δήμο Νεάπολης – Συκεών καλά κρατούν...

Είναι σαφές ότι αυτή η περίοδος στη Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική για πολιτικές ζυμώσεις εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα ψηφοδέλτια για τους δήμους στήνονται, όπως και οι υποψηφιότητες, που θα αρχίσουν από την επόμενη εβδομάδα να ανακοινώνονται επισήμως, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο ως τα τέλη Οκτωβρίου. Είναι μάλλον απίθανο να μην πέσει κάποιος σε ένα αυτοδιοικητικό τραπέζι αυτές τις μέρες.

Εμείς μάθαμε για ένα τέτοιο τραπέζι που έγινε στις Συκιές και είχε ενδιαφέρον, καθώς ήταν πολυκομματικό, διακομματικό, όπως θέλετε να το χαρακτηρίσετε.

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης, σε συνομιλίες με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα όχι όποια κι όποια... Συνδαιτυμόνες του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Αύρα», Γιάννης Πανόπουλος και το στέλεχος, Δημήτρης Ακριτίδης. Και μαζί τους και ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στον δήμο, Γρηγόρης Χατζησάββας.

Προφανώς το μενού περιλάμβανε τον νυν δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη. Στόχος των συνομιλιών η συμπόρευση (να φανταστούμε μετεκλογικά) στις εκλογές του επόμενου Μαΐου. Ο κ. Δανιηλίδης είναι ενήμερος για τις κινήσεις στην... πλάτη του, όμως δηλώνει ότι θα ασχοληθεί με τις εκλογές τον Μάρτιο, λόγω... φόρτου εργασίας.