Skip to main content

Οι προβοκάτσιες με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη

Οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι, τα ανταλλάγματα στα Σκόπια για τους γκιουλενιστές και οι προτιμήσεις των Σέρβων στα Βαλκάνια.

Αναρωτιέται εχθές στην Voria.gr ο Νίκος Ηλιάδης, ποιοι προΐσταντο των υπηρεσιών, που είχαν αποστολή να σώσουν ζωές στο Μάτι. Ένα στέλεχος του "Πράττω", του Νίκου Κοτζιά το οποίο από απλός δημοτικός σύμβουλος κάπου στην Εύβοια διορίστηκε από την κυβέρνηση επικεφαλής στην πλέον νευραλγική υπηρεσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών.

Και ο αντιπρόεδρος του "Πράττω", Νίκος Τόσκας, αποδείχθηκε απελπιστικά ολίγιστος να αντιμετωπίσει μια έκτακτη κατάσταση. Δεν ζήτησε συγγνώμη, δεν νιώθει ενοχή, και θα εφάρμοζε τα ίδια, αν βρισκόταν σε παρόμοια κατάσταση. Πρόκειται για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζουν ότι έχουν και "ηθικό πλεονέκτημα". Σκέψου να μη είχαν…

Γιατί δεν αναθέτουμε στον γιο της Μάργκαρετ να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Κατά την προεκλογική περίοδο της προηγούμενης δεκαετίας είχε διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό, ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα φέρει επενδύσεις επειδή έχει… γνωριμίες. Έγινε πρωθυπουργός και οι επενδύσεις πήγαν πάτο. Αλλά ο λαός τον ήθελε για πρωθυπουργό, επειδή είχε γνωριμίες. Εδώ, δεν έφταιγε η Μέρκελ, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε τον πρόστυχο τρόπο με τον οποίο ξεσηκώνει τους μουσουλμάνους της Θράκης, ο τουρκόψυχος Τύπος: «Όταν γίνεται λόγος για Δ. Θράκη ή για Ξάνθη και Κομοτηνή, σου έρχεται στο μυαλό το Ισλάμ και ο Τουρκισμός με τους μιναρέδες τους, το πύργο-ρολόι και τα τζαμιά, κάθε ένα εκ των οποίων αποτελεί ένα τουρκο-ισλαμικό μνημείο.

» Με σκοπό να σβηστεί αυτή η εικόνα, με αρχή στην Ξάνθη, αποφασίζεται το 1965 η διοργάνωση καρναβαλικών εκδηλώσεων και εορτασμών, ώστε με συχνά δρομολόγια και προγραμματισμένα να γίνονται από κάθε μεριά της Ελλάδας ταξίδια προς εκεί. Αυτός ο μακρύς πρόλογος έγινε για να γίνει αντιληπτό ακόμη πιο καθαρά πόσο προγραμματισμένες είναι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης».

Διοργανώνεται καρναβάλι στην Ξάνθη για να χαθεί ο… τουρκισμός. Και επιτρέπεται να λειτουργούν προβοκάτορες, για να κατευθύνει το τουρκικό Προξενείο τις ψήφους στους πρόθυμους.

Συμπλήρωμα σε προχθεσινό άρθρο της voria.gr. Πρώτη αγάπη για τους Σέρβους στα Βαλκάνια είναι οι Έλληνες, δεύτερη, αρκετά χαμηλά, είναι οι Μαυροβούνιοι και τρίτη αγάπη οι Σλάβοι των Σκοπίων. Από την άλλη πλευρά, εκείνους που μισούν περισσότερο είναι οι Κροάτες μαζί με τους Αλβανούς. Τα στοιχεία είναι από το πρακτορείο Faktor plus. Η έρευνα αυτού του οργανισμού, δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Κι άλλος μεταστραφείς; Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, μιλώντας κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης είπε ότι η χώρα του είναι αναγκασμένη να αναπτύξει την συνεργασία της με την Δύση, την στιγμή που η Ρωσία εκτοπίζει τα προϊόντα της χώρας του από την ρωσική αγορά.

Ο Ερντογάν απαιτεί αντάλλαγμα από τους Σκοπιανούς, μετά και την υποστήριξη που τους παρέχει. Καθυστερούν να του παραδώσουν τους γκιουλενιστές. Εκτός αυτού, στα Σκόπια εξακολουθεί να εκδίδεται η απαγορευμένη τουρκική εφημερίδα Zaman που πρόσκειται στον Γκιουλέν, ενώ εξακολουθούν να λειτουργούν κάποια εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως Yahya Kemal Koleji, στην πόλη Gostivar, που είναι της επιρροής του και που η Άγκυρα απαιτεί να κλείσουν.