Skip to main content

Το πρόγραμμα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

Στις 11.00 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζουν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 11.00 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Στη δοξολογία θα παραστούν τόσο οι κ.κ. Παυλόπουλος και Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκπρόσωποι κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 12:00 στο Διοικητήριο, όπου θα εγκαινιάσει την έκθεση «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη», ενώ στις 12:30 θα επισκεφτεί το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για να εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Ο Άγιος Δημήτριος στην τέχνη του Αγίου Όρους» που διοργανώνει η Αγιορειτική Εστία Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Δοξολογία θα βρεθεί στο κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιήσει βόλτα συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών στην οδό Τσιμισκή με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το πρωί της Κυριακής το Αντιτορπιλικό «Βέλος» και στη συνέχεια τη ΧΑΝΘ, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Επίσης, θα παραστεί στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Εβραϊκού Μουσείου και έπειτα θα επισκεφθεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

Στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, εκδήλωση για τον εορτασμό των 80 χρόνων της, όπου ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλης Πάππας θα απονείμει στον κ. Παυλόπουλο το Χρυσό Μετάλλιο της Εταιρείας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11 το πρωί, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα στρατιωτικά,  μαθητικά και  πολιτικά τμήματα, ενώ μετά το πέρας θα ακολουθήσει επίδειξη με F 16 από την ομάδα «Ζευς».