Skip to main content

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 το φυσικό αέριο στους Σοφάδες Καρδίτσας

Έως τέλος του έτους, θα παραχωρηθεί ο χώρος από τον δήμο Σοφάδων για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018-2022 έχει ενταχθεί ο δήμος Σοφάδων Καρδίτσας, καθώς μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου/Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από την Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΕ), άνοιξε ο δρόμος για την τροφοδότηση ολοένα και περισσότερων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Έως τέλος του έτους, θα παραχωρηθεί ο χώρος από τον δήμο για την εγκατάσταση του σταθμού αποσυμπίεσης, και επιπλέον θα συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κατασκευής του δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπως πληθυσμιακά στοιχεία, αριθμός διαμερισμάτων, υδρόμετρα, κτηριακές υποδομές δημοτικών κτηρίων, μεγάλοι πελάτες καθώς και επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα.

Οι εργασίες για την τροφοδότηση του δήμου Σοφάδων αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του ίδιου έτους, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να επωφεληθούν από τη χρήση φυσικού αερίου.

Για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της εταιρείας στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο δήμαρχος της περιοχής, κ. Αθανάσιος Σκάρλος. Η ενημέρωση έγινε κατά τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα.