Skip to main content

Το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ με τον εναέριο χώρο των Σκοπίων

Η σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές όλης της Επικράτειας και το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναλάβαμε τη φύλαξη του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Προς τι ο μεγάλος θόρυβος με το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και γιατί η ενασχόληση για την ανεύρεση του μηνύματος, που ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο πρώτος που συνεχάρη το νέο πρωθυπουργό; Δεν τους μάθαμε τους Τούρκους; Τα λόγια με τα έργα τους απέχουν παρασάγγες.

Εξακομματική μεν η Βουλή, αλλά με ισχυρό δικομματισμό, που για τελευταία φορά επικυρώθηκε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Αυτό δεν θα ήταν κακό στην εναλλαγή των κομμάτων, αν η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, ως δεύτερος πόλος, πατούσε στη γη, και όχι στα κάγκελα.

Δεν παραδίδει καμένη γη, είπε ο Τσίπρας. Αφού παραδίδει γη, κάτι είναι κι αυτό. Αλλά, πόσο άλλο κάψιμο χρειαζόταν για να αντιληφθεί την φωτιά ο διάτρητος πρώην πρωθυπουργός;

Τα τρανταχτά ονόματα των πρόθυμων που στήριξαν την κυβέρνηση… χάθηκαν. Φυσιολογική κατάληξη. Γιατί να ψηφίσουν οι αριστεροί τους ιμιτασιόν νεοαριστερούς; Περιμένω τώρα να δω, σε ποιο άλλο κόμμα θα καταλήξουν, μήπως και ξαναπάρουν κάποια καρέκλα.

Είπε ο Ερντογάν: «Αυτή τη στιγμή, τα πλοία-γεωτρύπανα της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται στην ανατολική Μεσόγειο βάσει του σχεδίου. Η κριτική και η πίεση δεν θα αναγκάσουν την Τουρκία να εγκαταλείψει το προγραμματισμένο μονοπάτι», τόνισε.

Δεν παραπλανά. Αυτό θα πράξει, από την στιγμή που η Δύση μένει σε ανούσιες καταγγελίες, χωρίς κυρώσεις. Οι Τούρκοι, καταλαβαίνουν μόνον από την ισχύ του αντιπάλου. Όσο για τα λόγια, οι προπαππούδες μας τα έλεγαν "έπεα πτερόεντα".

Σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Φυλακές όλης της Επικράτειας. Μπράβο στα "παλικάρια". Δεν φάνηκαν αγνώμονες στο κόμμα που τους προστάτευσε, παρέχοντάς τους ανέλπιστα δικαιώματα για καταδικασμένους εγκληματίες, με βαριές ποινές.

Στο τείχος από μπετόν που στήθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας για να εμποδιστούν τα λαθραία περάσματα, λαμβάνονται νέα μέτρα με φράχτη και αγκαθωτό σύρμα, για πολλά χιλιόμετρα. Οι δικοί μας "προοδευτικοί", απαίτησαν και θα συνεχίσουν να απαιτούν την καθιέρωση της πολιτικής των ανοικτών συνόρων.

Εμείς ξεριζώνουμε και η Αίγυπτος φυτεύει 100 εκατομμύρια ελαιόδεντρα σε μια πενταετία. Η βρόμικη μέθοδος των ισχυρών χωρών, να πάψουμε να παράγουμε λάδι, σταφύλι και άλλα προϊόντα, που φέρνουν πάμφθηνα από τις αποικίες τους, πετυχαίνει με την τακτική των επιδοτήσεων. Κι εμείς πέφτουμε στην παγίδα.

Να μπει τέλος στο παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αναλάβαμε την φύλαξη του εναέριου χώρου των Σκοπίων, που διεκδικούσε η Τουρκία. Μια τυπική διαδικασία εναέριας επιτήρησης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προβάλει διαρκώς ο Αλέξης Τσίπρας ως ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της Συμφωνίας των Πρεσπών [αλλά περιέργως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε χρόνο να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο που είναι αναγκαίο για να τεθεί τυπικά σε ισχύ αυτή η διμερής Συμφωνία].

Στην πραγματικότητα, η επιτήρηση αυτή θα τύχει να συμβεί σε σπάνιες περιπτώσεις, είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, η δε Τουρκία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να την αναλάβει. Άλλωστε, οι στρατιωτικές σχέσεις Σκοπίων-Τουρκίας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.