Skip to main content

Επενδυτές μετατρέπουν το ξενοδοχείο Νεφέλη σε πολυτελείς κατοικίες

Εταιρεία ελληνικών και ισραηλινών συμφερόντων ανέλαβε να κατασκευάσει 23 υπερπολυτελή διαμερίσματα με υψηλές παρεχόμενες ανέσεις.

Στα δωμάτιά του φιλοξένησε δημοφιλείς τραγουδιστές, ηθοποιούς, πολιτικούς, αλλά και αθλητές. Στη μακριά του πορεία έως σήμερα αποτέλεσε ένα από τα πιο αγαπητά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για το τετράστερο ξενοδοχείο Νεφέλη, στο Πανόραμα, που πλέον, μετά από 52 χρόνια ζωής γυρίζει σελίδα και μετατρέπεται σε πολυτελείς κατοικίες, υψηλής αισθητικής, με ιδιαίτερες ανέσεις.

Η εταιρεία ελληνικών και ισραηλινών συμφερόντων που ανέλαβε το project, πρόκειται να προχωρήσει στην κατασκευή 23 πολυτελών διαμερισμάτων, που θα ακούν στο όνομα Νεφέλη 1, διατηρώντας το γνωστό όνομα του ξενοδοχείου. Το νούμερο 1 το δανείζεται από τον αριθμό 1, της οδού στην οποία βρίσκεται (Κομνηνών 1).

Η κατασκευή των διαμερισμάτων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσης κυμαίνεται από 12 έως 14 μήνες. Στόχος των επενδυτών είναι οι αλλαγές να γίνουν με σεβασμό στην ιστορικότητα του ξενοδοχείου, αλλά και την οικογένεια των μέχρι πρότινος ιδιοκτητών του Νεφέλη. Τα υπερπολυτελή διαμερίσματα φιλοδοξούν να αποτελέσουν την επόμενη ημέρα του ξενοδοχείου Νεφέλη.

Τα διαμερίσματα θα είναι από 80 έως 200 τμ και θα διαθέτουν ανάλογα με το μέγεθος τους 1, 2 ή 3 δωμάτια. Το διαμέρισμα του 6ου ορόφου θα είναι υπερπολυτελές, 200 τμ και θα έχει δική του πισίνα. Το διαμέρισμα του 5ου ορόφου, θα έχει εσωτερική σκάλα και θα οδηγεί σε επίσης δική του πισίνα. 

Στις premium παροχές των διαμερισμάτων συμπεριλαμβάνονται εστιατόριο, γυμναστήριο και spa, που θα λειτουργούν στο ισόγειο. Θα υπάρχουν υπηρεσίες θυρωρού καθώς και πάρκινγκ.

Το Νεφέλη στο πέρασμα του χρόνου

Η ιστορία του Νεφέλη ξεκίνησε το 1967, όταν πρωτολειτούργησε, και αποτέλεσε πόλο έλξης για μια σειρά επωνύμων, όπως μεταξύ άλλων: Ζωή Λάσκαρη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μαρινέλα, Τόλη Βοσκόπουλο, Γιάννη Πάριο, Άννα Βίσση, Γιώργο Νταλάρα, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την ακαδημαϊκό Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ καθώς και τους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη. Δεν ήταν λίγες και οι αθλητικές ομάδες που διέμειναν στο ξενοδοχείο.

Το Νεφέλη ξεκίνησε ο Λάζαρος Τσώμος, δεύτερης γενιάς ξενοδόχος, σε μια απομακρυσμένη για την εποχή περιοχή της Θεσσαλονίκης, το...Πανόραμα. Οι γνωστοί του, του έλεγαν «πού πάει να επενδύσει», ωστόσο εκείνος βέβαιος για την επιλογή του προχώρησε στην κατασκευή του πενταόροφου ξενοδοχείου, που διέθετε 65 δωμάτια και πέντε σουίτες και βρισκόταν στην... εξοχή, καθώς το Πανόραμα ήταν περιοχή παραθερισμού.

Το όνομα του ξενοδοχείου, άλλωστε μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς το δανείστηκε από τη Νεφέλη (σύννεφο), τη θεά της φιλοξενίας. Και όντως στα χρόνια της λειτουργίας του, όπως εξηγεί η εγγονή του Λάζαρου Τσώμου, Αθηνά Σιγανίδου παρείχε υψηλές υπηρεσίες θέλοντας να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Μιλώντας στη Voria.gr η κα. Σιγανίδου παραδέχεται πως «τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, ωστόσο το ξενοδοχείο έκανε το κύκλο του». «Με χαροποιεί που οι νέοι ιδιοκτήτες του κτηρίου θα δημιουργήσουν κάτι όμορφο και μοναδικό για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης» λέει χαρακτηριστικά η κα. Σιγανίδου.

Η ανακοίνωση για τη διακοπή λειτουργίας του ξενοδοχείου Νεφέλη

«Υπηρετήσαμε τον τομέα της φιλοξενίας με συνέπεια επί μισό και πλέον αιώνα αφήνοντας και το δικό μας στίγμα στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και στη μετεξέλιξη της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα,  έπειτα από 52 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, με συγκίνηση σας ανακοινώνουμε τη διακοπή της λειτουργίας του.

To «Νεφέλη» ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στα τέλη της δεκαετίας του ’60 όταν το Πανόραμα ήταν τόπος παραθερισμού για τους Θεσσαλονικείς. Όλα αυτά τα χρόνια ενίσχυε έμπρακτα την τοπική κοινωνία,  την αγορά εργασίας, την επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πρόσφερε εκατοντάδες θέσεις εργασίας, όπως και σταθερές συνεργασίες με έναν ευρύτατο κύκλο προμηθευτών.

Με τη στήριξη των πελατών και των συμπολιτών μας αναδείχτηκε σε σημείο αναφοράς στην πόλη της Θεσσαλονίκης για το οποίο νιώθουμε υπερήφανοι.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό, στους προμηθευτές, στους χιλιάδες πελάτες που φιλοξενήσαμε στους χώρους μας, σε όλους όσοι μας στήριξαν με κάθε τρόπο και στάθηκαν δίπλα μας με επαγγελματισμό και αφοσίωση.

Σας αποχαιρετούμε από το «σπίτι» μας που ήταν ανοιχτό για όλους κουβαλώντας αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Η οικογένεια του ξενοδοχείου Νεφέλη  στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης» καταλήγει η ανακοίνωση.