Skip to main content

Τούρκος συνελήφθη επειδή πέρασε τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου

Ο άνδρας φέρει πολιτική ταυτότητα, ενώ φέρεται να εκτελούσε εργασίες με μπουλντόζα στα σύνορα. Νωρίτερα, υπήρχε η πληροφορία ότι είναι στρατιωτικός.

Ένας Τούρκος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές στην περιοχή Καστανιές του Έβρου, στην περιοχή του φυλακίου 1, εκεί όπου είχαν συλληφθεί και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

O άνδρας φέρει πολιτική ταυτότητα, ενώ φέρεται να εκτελούσε χωματουργικές εργασίες κοντά στο τουρκικό τελωνείο της περιοχής και συνελήφθη επειδή πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Ο συλληφθείς δήλωσε στις αρχές ότι είναι υπάλληλος του δήμου Ανδριανούπολης, ενώ το μηχάνημα ανήκει επίσης στον δήμο. 

Ο δήμαρχος Αδριανούπολης, Ρετζέπ Γκιουρκάν βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο κ. Γκιουργκάν επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Τούρκος οδηγούσε το μηχάνημα προς το τελωνείο στις Καστανιές για κάποιες εργασίες στην συνοριογραμμή. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Την υπόθεση χειρίζονται οι αστυνομικές αρχές του Έβρου.

Αρχικά, το thrakinea.gr ανέφερε ότι επρόκειτο για στρατιωτικό, όμως το radioevros.gr επικαλείται πηγές του υπουργείου Αμυνας που αναφέρουν ότι ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι αγρότης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του. Πάντως οι πληροφορίες ότι πρόκειται για στρατιωτικό δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής, καθώς είχε πάνω του πολιτική ταυτότητα.

Πάντως, πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η διαδικασία της σύλληψης δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά και ο Τούρκος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης που δημοσιεύουν τη φωτογραφία του, ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και εργάζεται στον δήμο Αδριανούπολης.