Skip to main content

Τσίπρας: Πρώτη μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση η χθεσινή πορεία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ηγήθηκε στο μπλοκ του κόμματός του στη χθεσινή πορεία για το Πολυτεχνείο, έκανε λόγο για «απάντηση στον αυταρχισμό».

Για μια «πρώτη μεγάλη, μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του για τη χθεσινή πορεία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

«Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην ολομέτωπη επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του νέου ‘επιτελικού’ κράτους στη δημοκρατική συλλογική μνήμη και συνείδηση του λαού μας. Οι αντιδράσεις τους σήμερα, στις ανακοινώσεις και στα πρωτοσέλιδά τους, δείχνουν ότι ξαφνιάστηκαν και ενοχλήθηκαν» έγραψε σε ανάρτησή του σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δέχθηκε.

«Ορθώς θα έλεγα, γιατί είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με ‘μπαχαλάκηδες’, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές» συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγειει: «Όσοι είχαν υπολογίσει ότι με μια εκλογική νίκη θα ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, ας το ξανασκεφτούν. Και ας είναι τουλάχιστον πιο ψύχραιμοι, γιατί όσο δείχνουν πόσο τους ενοχλεί τόσο μας επιβεβαιώνουν ότι πορευόμαστε σωστά».

Τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στην πορεία σχολίασε εχθές με καυστικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία: «Η πορεία είχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσίπρας σταμάτησε κάπου στη "Μεγάλη Βρετανία". Ίσως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα» ανέφερε σε σχόλιό της, προκαλώντας την αντίδραση της Κουμουνδούρου.