Skip to main content

Vita4you: Αντικουνουπική προστασία για ενήλικες και παιδιά

Το πρώτο και βασικότερο βήμα προστασίας από τα κουνούπια είναι να λάβουμε μέτρα πρόληψης ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα τσιμπήματος.

Το καλοκαίρι αποτελεί την εποχή των κουνουπιών, έντομα που «ταλαιπωρούν» μικρούς και μεγάλους.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα προστασίας από τα κουνούπια είναι να λάβουμε μέτρα πρόληψης ώστε να αποφύγουμε την πιθανότητα τσιμπήματος. Η αντικουνουπική προστασία είναι καλό να εφαρμόζεται σε ενήλικες και σε παιδιά, καθώς το τσίμπημα κουνουπιού εκτός από έντονη φαγούρα, μπορεί να μεταδώσει ιούς.

Πώς δρουν τα αντικουνουπικά;

Αντικουνουπική προστασία για ενήλικες

Τα αντικουνουπικά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και για τους ενήλικες. Υπάρχουν στο εμπόριο τόσο φυσικά όσο και χημικά αντικουνουπικά σε διάφορες μορφές, όπως για παράδειγμα σπρέι ή roll on. Η σύνθεση των φυσικών αντικουνουπικών προϊόντων βασίζεται σε αιθέρια έλαια, ικανά να απομακρύνουν τα κουνούπια. Αντίθετα, όσα έχουν χημική σύνθεση, τα απωθούν λόγω των χημικών ουσιών που περιέχουν, όπως η ουσία DEET.

Αντικουνουπική προστασία για παιδιά

Η χρήση και η δράση των αντικουνουπικών ανησυχεί τους ενήλικες για το λόγο ότι υπάρχει ο προβληματισμός, για το κατά πόσο είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα ενός παιδιού. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία, η χημική ουσία DEET πρέπει να αποφεύγεται σε παιδιά κάτω των 2 μηνών. Σε μεγαλύτερα παιδιά τα αντικουνουπικά δεν απειλούν την υγεία τους, καθώς η ποσότητα αυτής της ουσίας στα προϊόντα είναι 10%-30%, συγκέντρωση ασφαλή για ενήλικες και παιδιά.

Διαφορετικά, εξίσου αποτελεσματική είναι η αντικουνουπική προστασία με αιθέρια έλαια, κατάλληλη για ευαίσθητη επιδερμίδα. Υπάρχουν, επίσης, προϊόντα σχεδιασμένα για παιδιά με φυσική σύνθεση που περιέχουν σιτρονέλα, έλαιο τεϊόδεντρου, ευκάλυπτο και άλλα αιθέρια έλαια που απωθούν κουνούπια και έντομα.