Skip to main content

Βρασνά: Παραμένουν στα μπλόκα οι κάτοικοι για τους πρόσφυγες

Όπως λένε οι κάτοικοι των Βρασνών, η εγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην περιοχή έχει αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή.

Σε αναβρασμό εξακολουθούν να παραμένουν οι κάτοικοι στα Βρασνά Θεσσαλονίκης μετά και το επεισοδιακό μπλόκο σε πρόσφυγες που ήταν να εγκατασταθούν στην περιοχή τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

«Παραμένουμε στα «μπλόκα» και αναμένουμε εγγράφως την δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου προς τον Δήμαρχο Βόλβης κ. Λιάμα την Τετάρτη 23/10/19, ότι δεν πρόκειται να κατευθυνθούν άλλοι πρόσφυγες - μετανάστες στο Στρυμονικό Κόλπο και ότι θα μετακινηθούν και τα περίπου 250 άτομα που διαμένουν σήμερα στην περιοχή των Βρασνών και της Ασπροβάλτας», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε σχετική τους ανακοίνωση.

Όπως λένε μάλιστα, η εγκατάσταση των μεταναστών και των προσφύγων στην περιοχή έχει αυξήσει την εγκληματικότητα στην περιοχή.

«Η αντίθεσή μας αυτή δεν απορρέει από ρατσιστικά - εθνικιστικά αισθήματα ή αδιαφορία για την δυστυχή κατάσταση αυτών των ανθρώπων, αλλά καθαρά και μόνο από λόγους για τους οποίους θα έπρεπε πρωτίστως να έχουν προβληματιστεί τα όργανα του κράτους που απερίσκεπτα αποφάσισαν τη μαζική συγκέντρωσή τους στη συγκεκριμένη περιοχή», επισημαίνουν.