Ομάδα Παραγωγών Αιγοπρόβειου Γάλακτος ίδρυσε ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1917 και μετρά ήδη 100 χρόνια ζωής. Η ομάδα αριθμεί 44 ιδρυτικά μέλη-παραγωγούς κτηνοτρόφους, με 20 εκτροφές, οι οποίοι παράγουν συνολικά 4.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα ετησίως.
Ήδη η Ομάδα, πέρα από την συλλογική αγορά και διαχείριση των ζωοτροφών, οργανώνεται έτσι ώστε κατά την ερχόμενη παραγωγική γαλακτοκομική περίοδο να διαχειριστεί συλλογικά ολόκληρη την παραγωγή του γάλακτος. Το αξιόλογο ποιοτικό γάλα της Γαλάτιστας Χαλκιδικής θα διακινείται πλέον συλλογικά από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας.
Σύμβουλος στην Ομάδα Παραγωγών είναι η εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» με Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο, το γεωπόνο, κ. Ντίνο Μπλιάτσο. Η συγκεκριμένη εταιρία εξειδικεύεται σε ζητήματα παροχής σύγχρονων ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον αγρότη, με μεγάλη εμπειρία στην ίδρυση και λειτουργία αντίστοιχων Ομάδων Παραγωγών. Νομική Σύμβουλος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Γαλάτιστας και της Ομάδας Παραγωγών είναι η Δικηγόρος κ. Μαρία Ν. Αβέρη.