Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων Εθνικού Κτηματολογίου, για το υπόλοιπο του Ν. Χαλκιδικής μετά τα μέσα Ιανουαρίου 2019. Η περίοδος συλλογής δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού διαρκεί τρείς μήνες, ενώ για τους κατοίκους εξωτερικού διαρκεί έξι μήνες.
Η συμμετοχή των πολιτών για την υποβολή δηλώσεων των εμπράγματων δικαιωμάτων τους στις περιοχές κτηματογράφησης είναι υποχρεωτική, όπως και η συμμετοχή των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου. Σημειώνεται βέβαια ότι η μη υποβολή δήλωσης, ενέχει διοικητικό πρόστιμο.
Κατά την διάρκεια συλλογής των δηλώσεων θα λειτουργoύν, το Γραφείο Κτηματογράφησης Πολυγύρου, τα Κεντρικά γραφεία Αναδόχου στη Θεσσαλονίκη στο Φοίνικα τα οποία θα δέχονται δηλώσεις για το σύνολο του Νομού, καθώς και τα Γραφεία Ενημέρωσης Πολιτών στην Κασσανδρεία και στα Νέα Νέα Μουδανιά (στο Εμπορικό κέντρο της  ΕΑΣ) όπου θα δέχονται και θα εξυπηρετούν τους κατοίκους των αντίστοιχων Καλλικρατικών Δήμων. Επίσης γραφείο θα λειτουργεί και στην Ιερισσό όπου παραχώρησε χώρο ο δήμος Αριστοτέλη, ο μόνος δήμος που συνέβαλε στο έργο της ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.
Για πλήρη ενημέρωση και ορθή προετοιμασία της δήλωσή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 801 4000 100 για κλήσεις από σταθερό με αστική χρέωση, 231 600 5400 για κλήσεις από κινητό με χρέωση κινητού προς σταθερό  και μέσω της web εφαρμογής kthma.gr.