Η μεγάλη αθλητική είδηση της χρονιάς για την Χαλκιδική έρχεται από το τμήμα Μπάσκετ του ΠΟΜ, με την παρουσία του προπονητή των κορυφαίων παικτών, Ganon Baker, στο Moudania Basketball Camp που διοργανώνεται κάθε χρόνο στα Νέα Μουδανιά Χαλκδικής.
Ο άνθρωπος όπου οι James LeBron, Stef Curry, Kevin Durant, Coby Bryant και πολλοί άλλοι αστέρες του NBA εμπιστεύονται για την ατομική τους προπόνηση, ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα και πραγματοποίησε Basketball Camps σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τεράστια επιτυχία, ενώ παράλληλα ήταν κεντρικός ομιλητής του International Clinic του ΣΕΠΚ (Συνδέσμου Προπονητών) στην Αθήνα.
Φέτος ο Baker θα ξεκινήσει το ταξίδι του στην Ευρώπη, φέτος, από το Βερολίνο, όπου θα βρίσκεται 19-23 Ιουνίου. και το αμέσως επόμενο διάστημα, από τις 24 έως 27 Ιουνίου θα έχουμε τη τιμή και τη χαρά να τον φιλοξενούμε στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στα Νέα Μουδανιά.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η παρουσία μίας τέτοιας προσωπικότητας στα μέρη μας, αποτελεί κάτι εξαιρετικά πρωτόγνωρο. Σε μία εποχή όπου σπανίζουν τα πρότυπα, η εκπαιδευτική προσέγγιση των νέων και η υψηλή κατάρτιση, ο ερχομός του Ganon Baker στα Νέα Μουδανιά θα αποτελέσει κάτι μοναδικό για τα τοπικά δεδομένα και ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα των τελευταίων πολλών ετών.
Να θυμίσουμε ότι το Μπάσκετ των Ν. Μουδανιών (Π.Ο.Μ.) μαζί με την Ακαδημία της Ν. Τρίγλιας (Α.Ο.Ν.) απασχολούν 240 παιδιά στις ακαδημίες τους. Υπάρχουν 13 αγωνιστικά τμήματα με ακόμα 230 αθλητές-τριες, 11-28 ετών και μία αθλητική και εκπαιδευτική δραστηριότητα, η οποία είναι πολυεπίπεδη και άκρως σημαντική για την νεολαία της τοπικής κοινωνίας. Το αντρικό δε τμήμα απαρτίζεται μόνο από παιδιά της περιοχής, αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, και οι αγώνες του φτάνουν μέχρι την Κομοτηνή.
Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε όταν θα ανακοινωθούν από τους διοργανωτές.