Δύο αδέρφια που μεγάλωσαν μέσα στις ελιές κι έζησαν από μικρά παιδιά τη διαδικασία της καλλιέργειας, της συγκομιδής και τη ελαιοποίησης, βγαίνουν σήμερα μπροστά ως επιχειρηματίες παρουσιάζοντας στην αγορά το δικό τους αγουρέλαιο, που ακούει στο όνομα Thallon.

Mε μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά το Thallon αποτελεί πιστοποιημένα ένα από τα πιο αγνά λάδια που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας Τσικουρής έδωσαν μεγάλη προσοχή σε αυτό και κατανάλωσαν αρκετή ενέργεια μέχρι να επιτύχουν ένα προϊόν πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες, γι’αυτό άλλωστε και η σοδειά είναι περιορισμένη.

Το Thallon είναι ξεχωριστό γιατί συγκεντρώνει τρία μοναδικά στοιχεία, τη γεύση, τον ισχυρισμό υγείας και την premium συσκευασία. Όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δύο νέα παιδιά που διανύουν μόλις την τρίτη δεκαετία της ζωής τους αποφάσισαν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα της κρίσης, παρά τους οποίους κακούς κοινωνικοοικονομικούς οιωνούς και τα κατάφεραν στην χώρα τους.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • μεγαλώσαμε στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση πολλών χρόνων
  • Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά μας να παράξουμε το δικό μας ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON
  • Το όνομα THALLON στα αρχαία ελληνικά είναι το νέο, αγνό βλασταράκι της ελιάς που αντικατοπτρίζει επάξια το φρουτώδες και υψηλής ποιότητας αγουρέλαιο που παράγουμε
  • Το THALLON είναι πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες που πιστοποιούνται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Φαρμακευτικής
  • Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής
  • Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς
  • έχει ήδη αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς γευστικούς διαγωνισμούς
  • Η περίοδος συγκομιδής επιλέγεται με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συγκέντρωση πολυφαινόλων και φρουτώδη γεύση στο τελικό προϊόν
  • εκτός από τις άριστες ποιοτικές προδιαγραφές της συσκευασίας του, φροντίσαμε αναλόγως και την εικόνα του, ώστε να αποπνέει πλήρως τη φιλοσοφία του THALLON


 

 

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Thallon»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;
Εμείς είμαστε δυο αδέρφια που μεγαλώσαμε στην Ορμύλια Χαλκιδικής, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση πολλών χρόνων. Από μικρά παιδιά ζήσαμε από κοντά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ελαιοποίηση και μάθαμε να εκτιμούμε το πολύτιμο για την υγεία ελαιόλαδο. Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά μας να παράξουμε το δικό μας ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON.
Η ιδέα να παράξουμε ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας που θα συνδυάζει τρία στοιχεία γεύση, ισχυρισμό υγείας και premium συσκευασία, ήρθε πριν από μερικά χρόνια.
Χρειάστηκε όμως αρκετή προσπάθεια, επιμονή, μελέτη, δοκιμές στον τρόπο ελαιοποίησης και καλλιέργειας ώστε αυτό να επιτευχθεί.
Το όνομα THALLON στα αρχαία ελληνικά είναι το νέο, αγνό βλασταράκι της ελιάς που αντικατοπτρίζει επάξια το φρουτώδες και υψηλής ποιότητας αγουρέλαιο που παράγουμε.

 

 

Ποια είναι τα ποιοτικά και γευστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα σας;
Το THALLON είναι πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες που πιστοποιούνται από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Τμήμα Φαρμακευτικής. Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος >27 βαθμούς και χωρίς την προσθήκη νερού. Είναι δηλαδή ένας φυσικό χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής, που παράγετε επίσης με πολύ χαμηλή απόδοση περίπου 10%(10 κιλά ελιές βγάζουν 1 κιλό ελαιόλαδο). Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).
Διαθέτει έντονα φρουτώδη και συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας του. Επίσης αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.
Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς και έχει ήδη αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διεθνή γευστικούς διαγωνισμούς.

 

Που βρίσκονται οι ελαιώνες σας και πόσο απαιτητική είναι η καλλιέργεια ελιάς;
Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην περιοχή της Ορμύλιας Χαλκιδικής και παράγεται από την ποικιλία ‘’Π.Ο.Π. ΧΟΝΤΡΟΕΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ’’ που λόγω της ποιότητας και του μεγέθους της είναι γνωστή παγκοσμίως. Ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής του THALLON ξεκινάει από την προσεγμένη με οργανική διαχείριση της καλλιέργειας.
Η περίοδος συγκομιδής επιλέγεται με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συγκέντρωσης πολυφαινόλων και φρουτώδους γεύσης στο τελικό προϊόν.

Εκτός από την ποιότητα του Thallon, έχετε επενδύσει και στην συσκευασία… Ποιες οι ιδιαιτερότητές της;
Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας δεν μπορεί να υστερεί σε αισθητική. Έτσι, εκτός από τις άριστες ποιοτικές προδιαγραφές της συσκευασίας του, φροντίσαμε αναλόγως και την εικόνα του, ώστε να αποπνέει πλήρως τη φιλοσοφία του THALLON.
Όλη αυτή η καινοτόμα προσπάθεια παραγωγής, μιας οικογενειακής επιχείρησης με πρωταρχικό στόχο την ποιότητα, καθιστά το THALLON ως ένα από τα ιδιαίτερα και κορυφαία προϊόντα της χώρας.

Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας;
Διατίθεται ήδη σε γνωστά καταστήματα delicatessen και εστιατόρια , όπως και σε 5* ξενοδοχεία προάγοντας και βάζοντας γευστικά ένα λιθαράκι στον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό.


Ο Τσικούρης Δημήτρης & o Ανδρέας είναι δίδυμα αδέρφια, γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1974 και μεγάλωσαν στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Είναι απόφοιτοι γενικού Λυκείου, πτυχιούχοι Ανωτέρων Μουσικών Σπουδών (Αρμονία, Αντίστιξη & Φούγκα) και έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια ηχοληψίας. Ασχολούνται επαγγελματικά με την μουσική και έχουν την εταιρεία ηχητικών TSIKOURISOUND.  Μένουν στα Ψακούδια Χαλκιδικής και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη και στην Χαλκιδική. Από μικρά παιδιά όμως βίωσαν και μεγάλωσαν σε αγροτική οικογένεια και παράλληλα ασχολούνταν με την καλλιέργεια της ελιάς.  Έτσι γεννήθηκε το THALLON.
Πηγή: madeingreece.news