Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη ραγδαία και σφοδρή επιδείνωση του καιρού στη Χαλκιδική ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Έκκληση από τη Νομαρχία στους πολίτες να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας να πλήξει την περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί από τη Σωζόπολη, ένας στη Νέα Πλάγια και δύο ακόμα στην Ποτίδαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, στη Νέα Ποτίδαια βρέθηκαν νεκροί καταπλακωμένοι από δέντρο το οποίο είχε πέσει από τους ισχυρούς ανέμους, ένας 39χρονος Ρώσος τουρίστας και ο 2χρονος γιος του.

Μία 54χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία βρισκόταν σε ταβέρνα στη Νέα Πλάγια, όπου έπεσε η στέγη τραυματίζοντας την θανάσιμα.

Στη Σωζόπολη υπήρξε ανατροπή τροχόσπιτου , μέσα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του ακαριαία ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά από την ανατροπή του τροχόσπιτου, κατέληξε στο κέντρο Υγείας της Νέας Καλλικράτειας. Ένα ανήλικο παιδί, που φέρεται να βρισκόταν μέσα στο τροχόσπιτο, έχει υποστεί σοκ ενώ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυγύρου και ο γιος του άτυχου ζευγαριού.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ένας ψαράς αγνοείται στη Νέα Καλλικράτεια. Για τον εντοπισμό του 62χρονου αλιέα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού.Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά. Ο 62χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε το απόγευμα της Τετάρτης για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Τα καιρικά φαινόμενα είναι το ίδιο έντονα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, από την Ημαθία, όπου επίσης γίνεται λόγος για έναν νεκρό, μέχρι τον Έβρο. Μάλιστα, οι περιοχές αυτές θα πληγούν έντονα τα ξημερώματα της Πέμπτης (11-07-2019), από τις 3 έως 6 πμ. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΜΥ, το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκδικής, που κυρήχθηκε πριν από λίγο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σπεύδει κυβερνητικό κλιμάκιο, έχουν πραγματοποιηθεί τριάντα διασώσεις από κατοικίες και οχήματα, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Η θεομηνία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο πρώτο και στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Πτώσεις δέντρων έχουν αποκλείσει μέρος των δρόμων ενώ υπάρχει φόβος ότι όσο προχωράει η νύχτα τα περιστατικά θα αυξηθούν.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία οχήματα, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα.

Οι σφοδρές καταιγίδες πλήττουν από το απόγευμα πολλές περιοχές της χώρας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πληγούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας.

 

https://youtu.be/gjidZz4nAhQ

 

από reader.gr