[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=YroTkyHFXIU[/embedyt]Πάνω από τεσσερισήμισι χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί από κατοίκους της Ν. Καλλικράτειας που επιθυμούν την παραμονή του πατρός Μιχαήλ στην Ενορία τους. Για να δείξουν τη διαμαρτυρία τους στην αποχώρησή του από τον Ιερό Ναό Οσίας Παρασκευής με απόφαση της Μητρόπολης, το πρωί της Κυριακής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εκκλησία την ώρα τέλεσης της Θείας Λειτουργίας.
Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο προαύλειο της εκκλησίας αρνούμενοι να εκκλησιαστούν ουσιαστικά, ζητώντας από το Μητροπολίτη Κασσανδρείας να άρει την απόφασή του για μετακίνηση του πατρός Μιχαήλ. Λίγες μέρες νωρίτερα, επιτροπή των κατοίκων σε συνάντηση με τον Μητροπολίτη είχε εκθέσει την επιθυμία των Καλλικρατειανών αλλά ο κ. Νικόδημος όπως είπαν, ήταν αμετακίνητος στη θέση του χωρίς να τους την αιτιολογήσει. “Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο πρέπει ειδικά ο πατέρας Μιχαήλ να μετακινηθεί στην ενορία της Ν. Τρίγλιας“, διερωτώνται οι κάτοικοι. “Ο πατέρας Μιχαήλ από την πρώτη στιγμή κατάφερε να φέρει στην εκκλησία τους νέους και πολλά άτομα που στη διάρκεια της ζωής τους είχαν ακολουθήσει τον στραβό δρόμο. Είτε ήταν χρήστες, είτε εθισμένοι στο αλκοόλ κ.α.” επισημαίνουν οι πιστοί που αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του πατρός Μιχαήλ ένα θεάρεστο και πολύ μεγάλο έργο.
Σύμφωνα με τον πατέρα του πατρός Μιχαήλ, κ. Φώτης Αγγελικάκης ο γιος του από πολύ μικρή ηλικία είχε αποφασίσει ότι θα γίνει ιερωμένος για να βοηθάει τον κόσμο και τους συμπολίτες του. Για το λόγο αυτό και σπούδασε θεολογία, ώστε σήμερα στα 32 του να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του. Από την πρώτη στιγμή θέλησε να φέρει κόσμο στην ενορία και να γεμίσει την εκκλησία με ανθρώπους που μέχρι τότε ήταν μακριά από τον Θεό, σύμφωνα με τον κ. Φώτη Αγγελίδη.
Οι κάτοικοι πάντως διαχωρίζουν τη δική τους πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν από τον πατέρα Μιχαήλ, που σήμερα Κυριακή μάλιστα λειτούργησε στην ενορία της Ν. Τρίγλιας υπακούοντας στις αποφάσεις της Μητρόπολης αδιαμαρτύρητα.