Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στη Θράκη

Κοινοποίηση

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής σε όλη τη Θράκη.

Όπως αναφέρουν τα Καιρικά Νέα Θράκης “εναρξη ασθενών έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεων περί τις 18.00′ – 20.00′ αύριο το απόγευμα.

Όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, θα έχουμε γενίκευση των φαινομένων, ενώ πολύ γρήγορα θα επικρατήσουν θυελλώδεις Βόρειοι – ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακά και από τον Βόρειο Έβρο αρχικά περί τη 01.00′ – 03.00′ τη νύχτα, οι βροχές θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις, που θα επεκταθούν μέχρι τα ξημερώματα σε όλη τη Θράκη. Λεπτομέρειες για την ένταση των φαινομένων και τις τοπικότητες θα δοθούν αύριο σε νεότερη ανάρτηση, καθόσον υπάρχουν αλλαγές στα τρεξίματα των μοντέλων μέχρι και την τελευταία στιγμή. Γενικότερα η μεταβολή του καιρού θα είναι βίαιη και η αυριανή νύχτα προμηνύεται “άγρια”.

Πάντως το πέρασμα του χαμηλού θα είναι ταχύτατο και θα απομακρυνθεί γρήγορα νότια μέχρι τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, οπότε τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν σχεδόν παντού στην περιοχή μας.

Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν κατά τόπους τα 90-100 km/h (στη Σαμοθράκη ίσως ξεπεράσουν τα 120 km/h).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο θα έχουμε σε όλη τη Θράκη θερμοκρασίες υπό του μηδενός (-3 έως -4 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ό.), ενώ η αισθητή θερμοκρασία με τους παγερούς θυελλώδεις Βοριάδες θα αγγίζει τους -14 βαθμούς Κελσίου περίπου”.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα