Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία στη Θράκη

Κοινοποίηση

Το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων με τη Βουλγαρία, και στην περιοχή της Θράκης, και το πρώτο κύμα των τουριστών από τη γειτονική χώρα προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο Χάρης Θεοχάρης σε πρόσφατη συνέντευξη του έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως από 15/06 ανοίγουν τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία.

Όπως είναι γνωστοί οι Βούλγαροι επιλέγουν μαζικά τη Θράκη αλλά και τη Θάσο για τις διακοπές τους ενώ αρκετοί είναι αυτοί που διαθέτουν παραθαλάσσιες και εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

Άνοιγμα συνόρων με Βουλγαρία

Αναφορικά με τις χερσαίες αφίξεις, από 15 έως 30 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία, ΣΚΟΠΙΑ, πλην των απολύτως αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων ενώ θα ανοίξουν τα σύνορά μας με Βουλγαρία και με αυτόν τον τρόπο ένα πρώτο τουριστικό ρεύμα αναμένεται να ξεκινήσει.

Για τα σημεία εισόδου: Τα μεν αεροδρόμια ανοίγουν από 1/7 όλα χωρίς εξαίρεση.

Στα σημεία εισόδου των οδικών συνδέσεων, μιλάμε για 7 σημεία οδικών συνδέσεων που θα ενεργοποιηθούν: η Κακαβιά, η Κρυσταλλοπηγή, οι Εύζωνοι, ο Προμαχώνας, η Νυμφαία, οι Καστανιές και οι Κήποι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα