Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πηγάδια: Αντιδρούν οι κάτοικοι στις κατηγορίες για το αυτιστικό παιδί

Κοινοποίηση

Τη δική τους εκδοχή στις κατηγορίες που δέχονται τις τελευταίες ώρες δίνουν οι κάτοικοι από τα Πηγάδια της Ξάνθης με αφορμή το περιστατικό με τον 16χρονο Θανάση, που πάσχει από αυτισμό.

Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι κάτοικοι του οικισμού ενοχλούνται από το αυτιστικό του παιδί και κατάφεραν να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που νοικιάζει να του κάνει… έξωση.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο όχι απλά στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης αλλά και στο πανελλήνιο με το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας να προβάλουν το περιστατικό, ενώ ορισμένα εξ’ αυτών έκαναν λόγο για “απάνθρωπους” κατοίκους στα Πηγάδια της Ξάνθης.

Ωστόσο από την πλευρά τους οι κάτοικοι αντιδρούν για τους χαρακτηρισμούς και τονίζουν πως η αλήθεια για το ακριβώς συμβαίνει στο χωρίο απέχει αρκετά από την εκδοχή που παρουσίασε ο πατέρας. Μάλιστα επισημαίνουν ότι το εν λόγω παιδί βρίσκεται σχεδόν όλη την ημέρα “παρατημένο” στους δρόμους του χωριού ενώ οι ίδιοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών και στο παρελθόν ώστε να βοηθηθεί το παιδί.

Η υπόθεση του μικρού Θανάση πάντως έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και έχει προβληματίσει αρμόδια σωματεία και φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα