Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Παρέμβαση του δημάρχου Αβδήρων υπέρ της οικογένειας του 16χρονου αυτιστικού

Κοινοποίηση

Την κινητοποίηση της δημοτικής αρχής προκάλεσε στην Ξάνθη η δημοσιοποίηση της υπόθεσης μίας οικογένειας που απειλείται με έξωση. Ο λόγος; Επειδή “οι γείτονες ενοχλούνται” από το αυτιστικό αγόρι της οικογένειας.

Πληροφορούμενος την υπόθεση που προκαλεί ήδη αντιδράσεις στην Ξάνθη ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης ανέλαβε δράση για να στηρίξει την οικογένεια Ευαγγέλου, στη νέα σοβαρή περιπέτεια που βιώνει.

“Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και είμαστε κοντά ώστε να βρεθεί μια λύση. Σήμερα το απόγευμα (σ.σ. 07.06/2020) θα συναντηθώ και με κατοίκους του χωριού, οι οποίοι μετά την έκταση που πήρε το θέμα, είναι εναντίον στην απόφαση του ιδιοκτήτη και στο να απομακρυνθεί η οικογένεια από το χωριό. Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν κάτι γι’ αυτό και είναι αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με την μητέρα του παιδιού την περασμένη Τετάρτη (05.06.2020) και μιλήσαμε για αρκετή ώρα καθώς ο δήμος δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα έτσι”, αναφέρει ο δήμαρχος Αβδήρων.

Και συμπληρώνει ότι “αύριο (σ.σ. 08.06.2020) ή την Τρίτη (σ.σ. 09.06.2020) στο σπίτι τους θα βρεθεί κοινωνική λειτουργός ώστε να δει το παιδί και να βοηθήσει όσο μπορεί την κατάσταση. Η οικογένεια ζει στη Πηγάδια εδώ και πέντε χρόνια και ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ο 16χρονος πηγαίνει σε ειδικό σχολείο απλά σύμφωνα με τα αυτά που λέγονται τώρα την περίοδο της καραντίνας που ήταν κλειστά τα σχολείο έτυχε να εμφανίσει μια κάπως διαφορετική συμπεριφορά, αυτό δεν σημαίνει πως από την μια μέρα στην άλλη του αλλάζουμε τη ζωή, αντιθέτως θα πρέπει να τον βοηθήσουμε και να του συμπαρασταθούμε”, καταλήγει ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης.

Ξάνθη: Η αποκάλυψη της περιπέτειας της οικογένειας

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων, Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, προκειμένου να τους πείσει να παραμείνει η οικογένεια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του μικρού Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου, είπε πως η κατάσταση που βιώνει η οικογένεια μου είναι απαράδεκτη. “Είναι ένας αγώνας που τον βιώνεις κάθε μερα κι αντί να έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν τους βρίσκεις απέναντι σου. Οι ιδιοκτήτες με μισή καρδιά μας είπαν να βρεθεί μια λύση ποια είναι η λύση να πάμε να μείνουμε άλλου”, είπε, ενώ για το κράτος σημείωσε, πως δεν υπάρχει για αυτές τις οικογένειες, καθώς ποτέ δεν πήγε στο σπίτι τους ψυχολόγος η κοινωνική λειτουργός να βοηθήσει, όσο μπορεί.

Εδώ και επτά χρόνια ο μικρός με τους γονείς του ζουν στα Πηγάδια της Ξάνθης.

“Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα θέματα τους μερικές κραυγές μπορεί να κάνουν φασαρία…αυτή η κατάσταση έχει ενοχλήσει ορισμένους. Έχουμε στεναχωρεθεί αφάνταστα εμένα μου έχουν κοπεί τα πόδια. Έχουν υπάρξει και άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει δεν έχω παράπονα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μας ζήτησαν να βρούμε άλλου να μείνουμε”, είπε.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους γονείς του, είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί το παιδί από τη μετακίνηση και την αλλαγή περιβάλλοντος.

“Τα παιδιά με αυτισμό δεν είναι εύκολο να αλλάζουν περιβάλλον, δεν όπως αλλά παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα να μετακινηθούν. Μπορώ να βρω ένα σπίτι, να πάω κάπου αλλού να μείνω. Αυτό είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει. Την πρώτη ήταν σε ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη, όταν το παιδί ήταν στο νηπιαγωγείο”, σημείωσε ο κ. Ευαγγέλου.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του ΑNΤ1 ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα