Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Λουκέτα, απολύσεις και δυσοίωνο μέλλον για την αγορά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Τις πρώτες πληγές από την επέλαση του κορονοϊού στην Ξάνθη μετρούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, που έχουν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα το τελευταίο τρίμηνο.

Ήδη κάποια καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, επιχειρήσεις έχουν κλείσει τα γραφεία τους – περιορίζοντας τα έξοδα – και έχουν μεταφερθεί σε σπίτια, ενώ αρκετά μαγαζιά λειτουργούν λιγότερες ώρες μέσα στην εβδομάδα.

Η ήδη υποβαθμισμένη – εδώ και χρόνια – Ξάνθη, μπαίνει πλέον σε νέες οικονομικές περιπέτειες, με το κλείσιμο επιχειρήσεων και το χάσιμο θέσεων εργασίας να είναι πιο ορατά από ποτέ.

Η κίνηση στην αγορά παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, και σε αυτό καθοριστικό ρόλο παίζουν και τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ξάνθη (όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα). Η καταναλωτική διάθεση αποθαρρύνθηκε από τα περιοριστικά μέτρα και οι περισσότεροι επαγγελματίες μιλούν για ένα ιδιαίτερα άσχημο καλοκαίρι.

Παρόμοια η εικόνα και στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης μετά το κλείσιμο των συνόρων με τη γειτονική Βουλγαρία και την Τουρκία. Δεν ήταν λίγοι άλλωστε οι τουρίστες από τις εν λόγω περιοχές που επισκεπτόταν κάθε χρόνο τις πλαζ της Ξάνθης για σύντομες καλοκαιρινές διακοπές.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως παρά την έξαρση του κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή και την οικονομική δυσπραγία που ακολούθησε για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα πακέτο μέτρων στήριξης για την Ξάνθη, όπως θα περίμενε κανείς άλλωστε για μια περιοχή που έχει δεχθεί τόσο ισχυρό πλήγμα στην τοπική της οικονομία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα