Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

7 κρούσματα στην Ξάνθη – Επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική

Κοινοποίηση

7 κρούσματα στην Ξάνθη - Επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική



Σε 7 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στην Ξάνθη και συμπεριλαμβάνονται στα 262 κρούσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, τα κρούσματα αφορούν στο σύνολό τους μια παρέα νεαρών Ξανθιωτών που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα τη Χαλκιδική για διακοπές.

Η Χαλκιδική άλλωστε βρίσκεται στο επίκεντρο των ειδικών για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως και τα 36 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη σχετίζονται με τη… Χαλκιδική.

«Έχουμε μια μεγάλη επιδημία σ’ αυτό το γηροκομείο που τηρούσε όλα τα μέτρα- δεν επιτρεπόταν ούτε επισκεπτήριο. Δυστυχώς προήλθε από προσωπικό, το οποίο ήταν επαφή θετικού από τη Χαλκιδική. Έτσι φαίνεται από τα πρώτα δείγματα», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας την Τετάρτη για τα 36 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και εξήγησε πως πρόκειται για «νεαρό άτομο του περιβάλλοντος του προσωπικού που είχε πάει σε συναυλία».





Συνεπώς και τα 7 νέα κρούσματα στην Ξάνθη προκαλούν έντονη ανησυχία καθώς είναι πολύ πιθανή και μια ενδεχόμενη νέα διασπορά του ιού στην περιοχή, με τους ειδικούς άλλωστε να εφιστούν την προσοχή άλλων.

Την ίδια στιγμή, αν και η Ξάνθη κατέγραφε επί σειρά ημερών ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, νέο κρούσμα εντοπίστηκε και την Τρίτη στην περιοχή – και αφορά κάτοικο που επέστρεψε από το εξωτερικό.

Συνολικά μέσα σε δύο 24ωρα η Ξάνθη μετρά 8 νέα κρούσματα κορονοϊού, κάτι που καταδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο εύκολο είναι εξαπλωθεί ο ιός στην περιοχή και πως όλοι – πολίτες και Αρχές – οφείλουν να παραμένουν σε εγρήγορση.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα