Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: 63 κρούσματα τον Ιούλιο στην Ξάνθη – Πτωτική πορεία του ιού (+Infographic)

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: 63 κρούσματα τον Ιούλιο στην Ξάνθη – Πτωτική πορεία του ιού (+Infographic)

Σε συνολικά 63 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης κατά τον μήνα Ιούλιο. 

Παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο αλλά και τον Μάιο η Ξάνθη φάνηκε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον γύρω από την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα, παρουσιάζοντας μεγάλο “επιδημιολογικό φορτίο”, όπως αναφερόταν, ο Ιούλιος έδειξε μια ξεκάθαρη πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων.





Συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 1.096 νέα κρούσματα Covid-19, εκ των οποίων τα 610 χαρακτηρίζονται ως «εγχώρια» (55,7%) μιας και εντοπίστηκαν σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες.

Περισσότερα από 7000 τεστ πραγματοποιηθήκαν μέσα σε ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική, η οποία τον Ιούλιο μετρά 227 κρούσματα ήτοι το 37,2% των «εγχώριων» κρουσμάτων. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 123 κρούσματα, που αντιστοιχούν στο 20,2% των κρουσμάτων της χώρας για τον Ιούλιο ενώ στην τρίτη θέση συναντάμε την ΠΕ Ξάνθης με 63 κρούσματα (το 10,3% των συνολικών κρουσμάτων στην Ελλάδα για τον Ιούλιο).

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι στην Ξάνθη, σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές της χώρας, διενεργήθηκαν επί σειρά ημερών μαζικές δειγματοληψίες για Covid-19, γεγονός στο οποίο αποδίδεται και η αντίστοιχα μεγάλη καταγραφή κρουσμάτων.

Μάλιστα εκτός από τεστ κορονοϊού (περισσότερα από 7.000), τα οποία πραγματοποιήθηκαν μαζικά στους δήμους Ξάνθης και Μύκης, έγιναν και τεστ αντισωμάτων.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη, ωστόσο από τις πρώτες πληροφορίες καταγράφεται ένα εντυπωσιακό ποσοστό το οποίο αφορά τους κατοίκους του Εχίνου.



Το 40% των πολιτών από την εν λόγω περιοχή που συμμετείχε στο τεστ αντισωμάτων βρέθηκαν θετικοί σε αντισώματα, γεγονός που καταμαρτυρεί ότι ήρθαν σε επαφή με τον ιό.

Άλλωστε τα περισσότερα από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ξάνθη αφορούν κυρίως την ορεινή ζώνη και δη τον Δήμο Μύκης και τον Εχίνο.

Εκεί εντοπίζονται και οι περισσότεροι νεκροί που έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορονοϊού.

Κορονοϊός: 63 κρούσματα τον Ιούλιο στην Ξάνθη – Πτωτική πορεία του ιού (+Infographic)




Από την Ξάνθη… σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

“Η συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στην Ξάνθη με επίκεντρο τον Εχίνο, μολονότι εξακολουθεί να παράγει νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δε φαίνεται να έχει την ίδια ένταση με τον Ιούνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως και την τελευταία εβδομάδα μεταξύ 8ης και 9ης έκθεσης τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη σημείωσαν αύξηση κρουσμάτων και πλέον κινούνται μεσοσταθμικά περί τα 8 κρούσματα ανά ημέρα” τονίζει ο ΕΟΔΥ στην πιο πρόσφατη έκθεση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές φωνές που έκαναν λόγο για άδικη στοχοποίηση της Ξάνθης, εκτιμώντας πως εάν γίνονταν μαζικά τεστ και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα θα είχαν εντοπιστεί αντίστοιχα κρούσματα αν όχι και πολλαπλάσια.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα