Έτρεχαν όλο το βράδυ Πυροσβεστική και 7η ΕΜΑΚ!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς χτύπησε και την Φθιώτιδα από το βράδυ του Σαββάτου. Δεκάδες περιστατικά αντλήσεων και η περιπέτεια ενός ζευγαριού Αμερικάνων που χάθηκαν στην Κυρτώνη Φθιώτιδας επικέντρωσαν το ενδιαφέρον στην περιοχή της Λοκρίδας όπου επλήγησαν Θεολόγος και Αρκίτσα από την μανία της φάσης. Η πυροσβεστική υπηρεσία υπό την καθοδήγηση του Νίκου Σπαή ενήργησε ταχύτατα σε όλες τις περιπτώσεις και αποφεύχθησαν σημαντικά προβλήματα.

Στις επάλξεις από την πρώτη στιγμή και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Θανάσης Καρακάντζας: “Διεκόψαμε την κυκλοφορία στην πλατεία της Μαλεσίνας γιατί θα είχαμε νέο… Μάτι. Θα παρασέρνονταν τα αυτοκίνητα. Χρειάστηκε να διακόψουμε την είσοδο προς Θεολόγο γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη. Θάλασσα και παραλία στον Θεολόγο έχουν γίνει ένα. Αυτή την στιγμή μας χτυπάει τυφώνας. Αέρας και βροχή μαζί έχουν κάνει δύσκολη την κατάσταση.Χρειάζεται μεγάλη προσοχή μέχρι να κωπάσει το φαινόμενο. Τα προβλήματα έχουν επικεντρωθεί από χθες σε Θεολόγο και Μαλεσίνα. Προβλήματα δεν υπάρχουν στην Αρκίτσα έχουμε όμως στην Βόρεια Εύβοια στο Προκόπι και το Μαντούδι”, τόνισε στο Lamianow.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης

Στο Μαντούδι η 7η ΕΜΑΚ

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στην περιοχή της Εύβοιας όπου στο Προκόπι και το Μαντούδι τα μποφόρ έφτασαν μέχρι και τα 11, ενώ η βρόχοπτωση δημιούργησε προβλήματα. Να σημειωθεί πως λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα αναχώρησε για την Βόρεια Εύβοια η 7η ΕΜΑΚ με ερπυστρυοφόρο όχημα προκειμένου να επιληφθεί της κατάστασης και να βοηθήσει όπου χρειαστεί.

Το ερπυστροφόρο της 7ης ΕΜΑΚ

Ήσυχα τα πράγματα στην Λαμία…
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στην περιοχή της Λαμίας και των γύρω περιοχών μέχρι και αυτή την στιγμή. Όπως ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπήρξε ούτε μια κλήση για άντληση υδάτων.

Ο καιρός σήμερα

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα νότια.
θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ κυρίως στα νότια.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναλυτικότερα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Στερεά Ελλάδα:

Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος.

Θεσσαλία:

Ν. Μαγνησίας, Σποράδες, Ν Λαρίσης

Χαλκιδική

Ανατολικό Αιγαίο:

Λήμνος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Χιος, Θάσος.

Κύριο χαρακτηριστικό στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι όπου θα πνέουν εντάσεως 9-10 και τοπικά 11 Μποφόρ

 https://lamianow.gr/sto-epikentro-toy-zormpa-i-lokrida-diekopi-i-kykloforia-gia-na-glitosoyn-sto-theologo-themata-kai-stin-voreia-eyvoia-eikones/