Επιστρέφει ο Χαρδαλιάς...

Επιστρέφει ο Χαρδαλιάς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:22 Δημιουργία 16/07/20, 13:17

Επανέρχεται κάθε Τρίτη η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για επιχειρησιακά ζητήματα, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, που οφείλεται στις αφίξεις από το εξωτερικό αλλά και στην εσωτερική χαλάρωση.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, αυξημένες είναι πλέον και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, «αλλά σε χαμηλά επίπεδα» και χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, στο διάστημα από 8 έως 15 Ιουλίου, ο σχετικός δείκτης R είναι σταθερά χαμηλά, στο 0,4%. Επιδημιολογικά η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, είπε. Παρά τις αφίξεις από το εξωτερικό, η πορεία της πανδημίας δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί σημαντικά, σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, πως καταγράφονται πλέον 35 κρούσματα ανά ημέρα στην Ελλάδα.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως στο πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, τα κρούσματα είναι 449 και τα θύματα μόλις ένα. Όπως συμπλήρωσε, και σε Αττική και Θεσσαλονίκη καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, αλλά είναι χαμηλά μεσοσταθμικά, 8 ανά ημέρα.

Εντείνονται οι έλεγχοι, όχι με τιμωρητική διάθεση, αλλά γιατί ο κυριότερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός, η χαλάρωση, τα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, είπε ο κ. Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας πως οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα πυκνώσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό πως οι πτήσεις από Σουηδία θα επιτραπούν τελικά νωρίτερα, από τις 20 Ιουλίου, αντί 22 Ιουλίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Αν σου άρεσε κάνε