Χρονόμετρο

    ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαστε η μοναδική Περιφερειακή Ενότητα που κάναμε απολογισμό έργου

    Δημοσιεύτηκε στις

    Ένα συνολικό απολογισμό έργο της πενταετούς θητείας τους ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας παρουσιάστηκε με κύρια έμφαση στα έργα και τις υποδομές

     

    Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 2015-2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ανέρχεται περίπου στα 60εκ.€. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι δράσεις που αφορούν την προώθηση του τουρισμού, προϋπολογισμού περίπου 150 χιλ.€ και η συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας σε πολιτιστικές, αθλητικές και συναφείς εκδηλώσεις, προϋπολογισμού περίπου 400 χιλ.€.

     

    Αυτό είναι το έργο που παρήγαγε κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του ο κ. Μαρκόπουλος και μάλιστα χθές συνέντευξη Τυπου, κάλεσε όποιον θέλει να το συγκρίνει με το έργο που επιτελέστηκε σε οποιαδήποτε άλλη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ ή οπουδήποτε αλλού. «Να συγκρίνεται όμοια πράγματα» ζήτησε ο κ. Μαρκόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες της Καβάλας, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με το έργο άλλων εποχών, γιατί έχουν αλλάξει οι συνθήκες τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «κάθε αιρετός οφείλει να κάνει απολογισμό και είναι μεγάλο λάθος να το αποφεύγει. Όπως επίσης και να ανακοινώνουμε και το τι σχεδιάζουμε για την νέα περίοδο. Είναι ανόητο να μιλάει κανείς όμως μόνο για εξαγγελίες».

     

    Ο απολογισμός που παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο αφορούσε κύρια τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με κυριότερα:

    • ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΣ ΜΟΛΟΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΣΚΑΦΩΝ.
    • ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΡΓΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ.
    • ΚΡΗΠΙΔΩΣΗ ΜΩΛΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ – ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ
    • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ, το οποίο παρά τα μεγάλα εμπόδια έφτασε στην ολοκλήρωση και η επόμενη φάση είναι η κατασκευή αρδευτικού δικτύου.
    • ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΝΕΣΤΟΥ, ολοκληρώθηκε και έχει δοθεί σε χρήση.
    • ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΝΑΓΩΝ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ και άλλες μικρές παρεμβάσεις που έδωσαν λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα.
    • ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ, έργο που άλλαξε την ποιότητα ζωής στον οικισμό.
    • ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
    • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
    • ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Οι συνολικές εγκρίσεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Θάσο ανήλθαν περίπου στα 6.2εκ. €.
    • ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΩΝ
    • ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΙ – ΑΛΑΤΙ, έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των καιρικών φαινομένων.
    • Επιτυχής διεκπεραίωση του προγράμματος των Μαθητών, καθώς όλοι οι επαγγελματίες πληρώνονται μέσα σε δύο μήνες. Επιτυχής και η υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας, όλες τις χρονιές με εξαίρεση πέρσι, εξαιτίας των καθυστερήσεων του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και των παρεμβάσεων του Χρήστου Μέτιου.

     

    ΝΕΑ ΕΡΓΑ

     

    Μερικά από τα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας είναι :

    Αρδευτικό Έργο αγροκτήματος Γέροντα και Ξεριά ( Π/Υ : 145.000€)

    Φωτεινή σηματοδότηση κόμβου Λιμεναρίων Θάσου ( Π/Υ : 60.000€)

    Κατασκευή ισόπεδων κόμβων (Π/Υ : 1.000.000€)

    Οδικοί κόμβοι στις Δ.Κ. Παναγίας και Ποταμιάς Θάσου ( Π/Υ :700.000€)

    Συντήρηση Ε.Ο. 69 και 17ης Επαρχιακής οδού Θάσου στις περιοχές Λιμένα και Ποτού ( Π/Υ : 250.000€)

    Βελτίωση-Αποκατάσταση 10ης και 14ης επαρχιακής οδού Ακροπόταμου-Κάριανης (Π/Υ : 250.000€)

    Κατασκευή πεζοδρομίου επί της Ε.Ο.69 Λιμενάρια-Τρυπητή Θάσου ( Π/Υ : 180.000€)

    Βελτίωση παράπλευρης οδού στο τμήμα Κοκκινόχωμα-Αμισιανά (Π/Υ : 270.000€)

    Φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις Ερατεινού, Νέας Καρυάς με Πηγές, Ε.Ο. Κεραμωτής-Χρυσούπολης με          Παλαιά Καρυά (Π/Υ : 72.000€)

     

     


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.