Χρονόμετρο

    ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ: Απόπειρα απάτης με στόχο το ταμείο δυο εκκλησιών

    Δημοσιεύτηκε στις

    Οι δράστες επικαλέστηκαν την ανάγκη οικονομικής στήριξης ατόμων που κινδυνεύουν με έξωση

     

    Με διαφορά λίγων ημερών, τουλάχιστον δύο εφημέριοι, ισάριθμων ιερών ναών της Καβάλας, δέχθηκαν τηλεφώνημα, δήθεν, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, με το οποίο τους ζητούσαν να προσκομίσουν, από το ταμείο ευπορίας της εκκλησίας ποσό 250 ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί συμπολίτισσα που κινδυνεύει με έξωση. Μάλιστα στο τηλεφώνημα η γυναίκα επικαλέστηκε προς τους ιερείς πραγματικό όνομα υπαλλήλου, για να υπάρχει αληθοφάνεια. Επίσης τους έδωσε λίγες ημέρες προθεσμίας, για να συγκεντρώσουν το ποσό και στην συνέχεια θα ακολουθούσε δεύτερο τηλεφώνημα, για να τους δώσει οδηγίες για το που θα πήγαιναν τα χρήματα.

     

    Εν τω μεταξύ, οι δύο ιερείς είχαν την πρόνοια να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για να ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την συμπολίτισσα μας που εμφανιζόταν να έχει ανάγκη. Εκεί διαπίστωσαν ότι από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δεν έγινε κανένα τηλέφωνο και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για την ενίσχυση ατόμων που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και έχουν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

     

    Μάλιστα χθές ανακοινώθηκε ότι την οικονομική ενίσχυση, μέσω βοηθήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, σε ορισμένους συνδημότες, λόγω οικονομικής αδυναμίας τους.

    Η απόφαση ελήφθη με βάση τις εκθέσεις κοινωνικής έρευνας και αφορούν 30 άτομα που αιτήθηκαν την οικονομική αυτή βοήθεια και η συνολική ενίσχυση φτάνει το ποσό των 11.900 ευρώ. Το ποσό αυτό θα εκταμιευτεί τις επόμενες ημέρες.


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.