Οι συνοριοφύλακες του Έβρου ζητούν επιπλέον μόρια για τους Εβρίτες υποψήφιους συνοριοφύλακες | xronos.gr
ΠΡΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Οι συνοριοφύλακες του Έβρου ζητούν επιπλέον μόρια για τους Εβρίτες υποψήφιους συνοριοφύλακες

09/01/20 - 10:00
07-synoriofylakes.jpg

Το αίτημά τους προωθείται από τον τοπικό βουλευτή Χρήστο Δερμεντζόπουλο

Θέμα ημερών είναι πλέον η δημοσιοποίηση της προκήρυξης για την πρόσληψη των 800 συνοριοφυλάκων που θα ενισχύσουν την υφιστάμενη δύναμη προστασίας των ελληνικών συνόρων. Όπως είναι ήδη γνωστό, οι 400 από αυτούς θα υπηρετήσουν στην περιοχή της Θράκης (και κατά κύριο λόγο στον Έβρο) και οι υπόλοιποι 400 στα παραμεθόρια νησιά. Πάντως σύμπαντες θα εκπαιδευτούν στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής, αρχής γενομένης τον Μάρτιο.

Οι συνοριοφύλακες του Έβρου όμως -ως συνδικαλιστικό όργανο- έχουν ενστάσεις επί της προκήρυξης, τις οποίες εξέφρασαν και γραπτώς στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε αυτήν ζητούν την αύξηση της μοριοδότησης όσων υποψηφίων κατάγονται από τον Έβρο – συγκεκριμένα από τον Έβρο: «ενημερωνόμαστε πως το κριτήριο της εντοπιότητας πριμοδοτείται μόνο με μία (1) μονάδα, όταν ορθά η προκήρυξη αφορά όσους προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» αναφέρεται στην επιστολή, που συνεχίζεται ως εξής: «οφείλουμε να σας επισημάνουμε έστω και την τελευταία στιγμή την ένστασή μας προκειμένου επαναξιολογήσετε την συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργώντας ισχυρότερη μοριοδότηση πέραν της μίας (1) μονάδας στην εντοπιότητα του νομού Έβρου. Μια μοριοδότηση που όπως αποτυπώνεται σήμερα εξανεμίζεται και δεν έχει καμία ουσιαστική ισχύ […] Θεωρούμε πως είναι επιτακτική και αναγκαία η ενίσχυση επιπλέον μοριοδότησης της εντοπιότητας όσων υποψηφίων προέρχονται από το νομό Έβρου έναντι των υπολοίπων υποψηφίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Οι συνοριοφύλακες χρησιμοποιούν συγκεκριμένα επιχειρήματα για το αίτημά τους αυτό λέγοντας ότι «είναι αναγκαία η προτεραιότητα στα παιδιά των ακριτικών μας χωριών που θα αποτελέσουν τους ισχυρούς ακρίτες της χώρας μας αλλά και των χωριών τους» καθώς και ότι «η ιστορία έχει διδάξει πως οι μόνιμοι κάτοικοι του τόπου μας επιθυμούν την παραμονή τους και έχουν κάθε λόγο να μην αναζητήσουν στο μέλλον ούτε μετάθεση ούτε και μετακίνηση σε άλλες περιοχές της χώρας».

Στο +5 η έξτρα μοριοδότηση των Εβριτών
Αν και μέχρι την ώρα που συντάσσεται το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, ο Εβρίτης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με ανάρτηση του στα social media, αναφέρει ότι τελικώς το αίτημα των συνοριοφυλάκων θα γίνει δεκτό. Υποστηρίζει μάλιστα ότι η μοριοδότηση των Εβριτών υποψηφίων θα φτάνει στο +5 έναντι των υπολοίπων.

Πάντως να θυμίσουμε ότι και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο κριτήριο της εντοπιότητας όταν είχε σχολιάσει την ανακοίνωση των προσλήψεων. Ο Ροδοπίτης βουλευτής βέβαια δεν είχε υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, προφανώς επειδή στη δεδομένη χρονική στιγμή αυτές δεν είχαν ακόμη καθοριστεί. 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr