Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Πρωταθλήτρια μετά από 31 χρόνια | xronos.gr
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου: Πρωταθλήτρια μετά από 31 χρόνια

07/06/17 - 11:00

Με ίδια "συνταγή" και του χρόνου, και προπονητή τον Σάκη Σκουλή

31 χρόνια. Τόσα χρειάστηκαν προκειμένου η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια στην Α' ΕΠΣ Θράκης. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα διένυε ανοδική πορεία και, με γνώμονα το καλό κλίμα, φέτος έκανε την υπέρβαση, ξεπέρασε τον ανταγωνισμό της και κέρδισε επάξια το "εισιτήριό" της για τη Γ' Εθνική.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με τους αγώνες της 10ης, τελευταίας και αδιάφορης αγωνιστικής των πλει οφ και πλέι άουτ, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.


Στα πλέι οφ στο ντέρμπι γοήτρου στο Νέο Σιδηροχώρι, αναμετρήθηκαν η πρωταθλήτρια Δόξα με τον δεύτερο ΠΑΟ Κοσμίου με τους φιλοξενούμενους να  επικρατούν με 1-3 αφού οι γηπεδούχοι είχαν τον νου τους στην «φιέστα» με το τέλος του αγώνα, ενώ στο παιχνίδι της Γρατινής όπου θα κρινόταν η 4η θέση η τοπική ομάδα διέλυσε με 7-1 την Ελπίδα Σαπών κλείνοντας την σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο. Τέλος, στον Ίασμο ο τοπικός Μέγας επέστρεψε στους αγώνες εντυπωσιακά επικρατώντας 9-0 της Ξυλαγανής.


Στα πλει άουτ όπου ο Ηρακλής Σαπών έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία, στο αντίο του επικράτησε της Αιγείρου, ενώ στο άλλο παιχνίδι ο Σώστης επικράτησε άνετα της Στρύμης.


Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Ορφέας Ξυλαγανής 9-0
Δόξα Γρατινής – Ελπίδα Σαπών 7-1
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΠΑΟΚ Κοσμίου 1-3


1. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 40 (24-15)
2. ΠΑΟ Κοσμίου 38 (21-6)
3. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 27 (19-20)*
4. Δόξα Γρατινής 26 (18-13)
5. Ελπίδα Σαπών 25 (15-21)
6. Ορφέας Ξυλαγανής 18 (9-36)
*ένα μηδενισμό και -2 βαθμούς
Δόξα Σώστη – Ορφέας Στρύμης 3-0
Ηρακλής Σαπών – Αστέρας Αιγείρου 1-0
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Ένωση Ασωμάτων 3-0 ά.α.
7. Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων 40 (39-14)
8. Δόξα Σώστη 28 (28-11)
9. Αστέρας Αιγείρου 19 (14-16)
10. Ορφέας Στρύμης 17 (16-21)
11. Ηρακλής Σαπών 16 (18-23)
12. Ένωση Ασωμάτων (αποχώρησε)


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΣΚΟΥΛΗΣ
Χαίρει σεβασμού στις τάξεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης, βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ποδοσφαιριστών του, γι' αυτό και παραμένει στο "τιμόνι" της ομάδας. Ο Σάκης Σκουλής παραμένει στο πόστο του πρώτου προπονητή και θα ηγηθεί μιας προσπάθειας που θα βασίζεται στους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα! 


ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΔΑΝΙΔΗΣ
Ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ποδόσφαιρο της Ροδόπης, κυρίως με τη φανέλα του Πανθρακικού, είναι ο επιθετικός Σάκης Δανίδης. 


Ο Δανίδης, που μαζί με τον άλλο έμπειρο της ομάδας τον συνονόματο Σάκη Γιαννακίδη, βοήθησαν τους νεαρούς της Δόξας να καταφέρουν την άνοδο, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ύστερα από δύο δεκαετίες στα γήπεδα. Ο αθλητής έχει παίξει και στην Α’ Εθνική με τον Πανθρακικό, συμμετέχοντας με πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο από τη Β' Εθνική, ενώ έχει ανόδους και με την Αναγέννηση Επανομής, τη Δόξα Γρατινής και θητεία ακόμα σε Ποσειδώνα Ν. Πόρων, Λεωνίδιο, Εθνικό Αστέρα, Έβρο Σουφλίου, Αλεξανδρούπολη και ΠΑΟ Κοσμίου όπου διετέλεσε προπονητής-παίκτης.


Φωτογραφίες: Μαρία Σπύρου
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr