Μεταγραφικά ενισχυμένη αλλά αγωνιστικά ανέτοιμη η Κομοτηνή | xronos.gr
ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE

Μεταγραφικά ενισχυμένη αλλά αγωνιστικά ανέτοιμη η Κομοτηνή

15/01/19 - 10:00

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και μετά τις τελευταίες αλλαγές στο ρόστερ, η ομάδα προσπαθεί να βρει τον σωστό της βηματισμό

Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2018, το αντρικό τμήμα βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής που ηττήθηκε από την ομάδα της Κηφισιάς με 1-3, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ volleyleague. Το βράδυ του Σαββάτου, στο γεμάτο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής - έδρα του συλλόγου, η Κομοτηνή έκανε φιλότιμη προσπάθεια, ούσα και πολύ διαφοροποιημένη στο ρόστερ της, να επικρατήσει έναντι της Κηφισιάς, δεχόμενη εντέλει την ήττα με 1-3 σετ και πέφτοντας μόνη τελευταία στην βαθμολογική κατάταξη.

Αμφίρροπα τα τρία πρώτα σετ
Ο αγώνας είχε πολλές διακυμάνσεις και γενικώς τα τρία πρώτα σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Κομοτηνή έχασε τα δύο πρώτα σετ, ανέκαμψε κερδίζοντας το τρίτο, αλλά στο τέταρτο παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων κι έτσι δεν κατάφερε να αποκομίσει τίποτα βαθμολογικά από την αναμέτρηση.

Διακύμανση: 1ο σετ: 6-8, 15-16, 20-21, 22-25. 2ο σετ: 7-6, 15-16, 20-21, 22-25. 3ο σετ: 8-6, 16-14, 21-16, 25-17. 4ο σετ: 8-7, 13-16, 14-21, 16-25

*Οι πόντοι του ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής προήλθαν: 4 άσσοι, 8 μπλοκ, 45 επιθέσεις, 28 λάθη αντιπάλων και του ΑΟΠ Κηφισιάς προήλθαν: 7 άσσοι, 48 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 27 λάθη αντιπάλων. Τα σετ: 1-3 (22-25, 22-25, 25-17, 16-25) σε 102΄.

Ντεμπούτο για δύο νέους αθλητές
Επίσημο ντεμπούτο πραγματοποίησαν με τα κιτρινόμαυρα της Κομοτηνής έκαναν οι Θοδωρής Τσαδήμας και ο Tevin Ferrel. Ο 23χρονος λίμπερο Θ. Τσαδήμας, που έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ηρακλή Χαλκίδας, Κύζικο, Παμβοχαϊκό, Λαμία, Πανερυθραϊκό και ΦΘΙΑ Λαμίας ήρθε στην Κομοτηνή για να ενισχύσει την ομάδα στον τομέα της υποδοχής, έχοντας αρκετά καλά ποσοστά στο παιχνίδι με την Κηφισιά. Ο 23χρονος κεντρικός από την Αγία Λουκία T. Ferrel, ήρθε στην Κομοτηνή τα ξημερώματα του Σαββάτου σαν αντικαταστάτης του Ρενάν Σάντος και χρησιμοποιήθηκε στο τρίτο και τέταρτο σετ. Μάλιστα, με δικό του σερί από την γραμμή του σέρβις κατάφερε να μετατρέψει το εις βάρος μας 10-14 σε 17-14, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του τρίτου σετ.

Αυτές ήταν η δεύτερη και η τρίτη μεταγραφή αυτόν τον χειμώνα για την ομάδα της Κομοτηνής, μετά την ενίσχυση με τον Θάνο Μαρούλη ως νέο πασαδόρο. Βεβαίως, στον αντίποδα από την ομάδα αποχώρησε στην εκπνοή του '18 το πρωτοκλασσάτο όνομα της ομάδας ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Ρενάν Μπερτασόνι η απώλεια του οποίου είναι ήδη αισθητή, καθώς και προ ολίγων ημερών και ο έτερος Βραζιλιάνος, ο κεντρικός Ρενάν Περέιρα ντος Σάντος, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε βγήκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, κάτι που έγινε γνωστό μετά την αποχώρησή του. Συνεπώς, η Κομοτηνή έχει πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της για το μικρό χρονικό πρωτάθλημα της volleyleague και καλείται γρήγορα να μπει σε μία σειρά, ώστε να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί προσεχώς.

Ηλ. Κρεούζης: Προσπαθούμε να ετοιμαστούμε για τα play out
Χωρίς να κρυφτεί και με την παραδοχή ότι "προσπαθούμε να ετοιμαστούμε για τα play out", εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, ο προπονητής της Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης. Αναλυτικά, είπε τα εξής: "Οφείλω να συγχαρώ την Κηφισιά για την δίκαιη νίκη. Παίχτηκε ένα καλό σε ποιότητα παιχνίδι. Κρίθηκε το ματς στην διάθεση της Κηφισιάς να παίξει άμυνα. Μας κούρασε αρκετά. Εμείς έπρεπε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην πίσω ζώνη. Τακτικά, όταν μια ομάδα την πιέσεις κάνει λάθη. Εμείς εκτός από το τρίτο σετ δεν πιέσαμε ιδιαίτερα. Όλα στο γήπεδο είναι καθρέφτης. Εμείς με όλες τις δυσκολίες που μας δημιουργήθηκαν προσπαθούμε να ετοιμαστούμε για τα play out όταν το λίμπερο ήρθε την Πέμπτη και ο κεντρικός σήμερα. Τώρα πρέπει να καταφέρω να κρατήσω τους παίχτες σε εγρήγορση. Αυτή είναι η δουλειά μου".

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr