Πανελλήνια επιτυχία για μαθητή από την Κομοτηνή στην άρση βαρών | xronos.gr
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΖΟΥΡΤΖΟΥΚΙΓΙΑ

Πανελλήνια επιτυχία για μαθητή από την Κομοτηνή στην άρση βαρών

13/04/19 - 10:00
23423454364576-1.jpg

Φωτογραφήθηκε με τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και μιλάει στον "Χ" για την εμπειρία και την διάκρισή του, ενόσω συνεχίζει την μαθητική του ζωή

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, ο Κομοτηναίος αθλητής Χρήστος Τζουρτζουκίγια. Πρόκειται για έναν 18χρονο μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, ο οποίος κατάφερε την μεγάλη αυτή διάκριση, για την οποία μίλησε στον "Χ". Μαζί του, ο προπονητής του Χρήστος Νινιός, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Σταμάτης Κιουτσούκης και ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου Θεόδωρος Μπαλίδης, όλοι τους χαρούμενοι για την επιτυχία.

Στο κλίμα της διοργάνωσης μάς έβαλε ο κος Νινιός καθηγητής φυσικής αγωγής αποσπασμένος στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο οποίος ήταν πολύ χαρούμενος, καθώς προπονεί τον μαθητή από τα 11 του χρόνια. Είναι προπονητής άρσης βαρών από το 1988-89 οπότε "ξεκίνησε το τμήμα άρσης βαρών στην Κομοτηνή, από τα μοναδικά ενεργά σωματεία στην Θράκη. Δίνουμε δυναμικά από τότε το παρόν, αγκαλιασμένοι από τον σύλλογο ΑΕ Κομοτηνής", όπως μας λέει, και συνεχίζει: "Προπονώ τον Χρήστο από 11 χρονών, οπότε τον έχω μεγαλώσει μέσα στους κόλπους του αθλητισμού. Είμαι πολύ χαρούμενος, που με την δική του επιμονή και την δική μου καθοδήγηση, πήρε το χρυσό μετάλλιο".

Πρωταγωνιστής της επιτυχίας, ο ίδιος ο Χρήστος, δηλώνει ευτυχής γιατί πέτυχε στον στόχο που είχε θέσει, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Περί των δέκα μαθητών συμμετείχαν στην κατηγορία των 73ων κιλών και ο Χρήστος από το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, όπως μας πληροφορεί, κατάφερε να πετύχει την πρώτη θέση και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσει κάποια πριμοδότηση μορίων για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο αγώνας διεξήχθη την Πέμπτη 11/4 στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών. "Το κλίμα ήταν σχετικά ανταγωνιστικό, αλλά ήμασταν πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί", λέει στον "Χ" ο αθλητής, ο οποίος πληροφορεί: "Το άθλημα είναι από τα πιο σημαντικά για κάθε παιδί, γιατί δυναμώνει όλο το σώμα. Περιέχει δύο κινήσεις: Αρασέ με την οποία πρέπει να ανυψώσεις την μπάρα με τη μία πάνω από το κεφάλι και επολέ ζετέ που την φέρνεις στους ώμους και μετά πάνω από κεφάλι". Και στα δύο, όπως και συνολικά, ο αθλητής βγήκε πρώτος, σηκώνοντας 110 και 135 κιλά αντίστοιχα. 

Δεν κρύβει, πάντως, ότι ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος, καθώς χρειαζόταν να προπονείται επί τρίωρου καθημερινά, εκτός από τα Σαββατοκύριακα, ενώ την ίδια ώρα πηγαίνει σχολείο στην Τρίτη Λυκείου, από την οποία θα αποφοιτήσει έχοντας την ειδικότητα του νοσηλευτή. Τέλος, ο Χρήστος Τζουρτζουκίγια ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον προπονητή του, αλλά και το σχολείο, τον διευθυντή και τον γυμναστή του σχολείου, ενώ, γνωστοποίησε, πως στο πλαίσιο του πρωταθλήματος είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον "θρύλο" του αθλήματος Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr