Προάγει τον αθλητικό τουρισμό στην Κομοτηνή η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής | xronos.gr
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Προάγει τον αθλητικό τουρισμό στην Κομοτηνή η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής

02/03/19 - 10:00

Προτάσσει την σημαντική αθλητική δράση της Ακαδημίας και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού, ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Δ. Παγωνίδης, ο οποίος ζητά μεγαλύτερη στήριξη από τους φορείς του τόπου

Την πίτα του έκοψε το απόγευμα της Παρασκευής 1/3 η ποδοσφαιρική Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής στην έδρα της ακαδημίας στο ραδιοφωνικό γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης. Παρόντες ήταν παράγοντες της ακαδημίας, προπονητικό και λοιπό επιτελείο, όπως και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης. Την πίτα ευλόγησε και μετέφερε τις πατρικές του ευχές ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν δώρα στα παιδιά και όλοι μετέφεραν τα συγχαρητήριά τους στο παιδικό τμήμα το οποίο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης.


Προαγωγή του αθλητικού τουρισμού μέσω του ποδοσφαίρου

Ο "Χ" συνομίλησε με τον υπεύθυνο της ακαδημίας Δημήτρη Παγωνίδη, ο οποίος μίλησε για τα σχέδια του ΠΑΟΚ Κομοτηνής για το 2019. "Αυτό το Σαββατοκύριακο η ακαδημία μας φέρνει πέντε ακαδημίες εκτός νομού για ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, για τμήματα ηλικιών από 7 έως 12 ετών. Έρχονται ακαδημίες από Κιλκίς, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα η ακαδημία από το Κιλκίς θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη".


Ένας ακόμη στόχος του ΠΑΟΚ Κομοτηνής για το 2019 είναι η διοργάνωση ενός διήμερου τουρνουά στο οποίο "θα συμμετάσχουν ομάδες ΠΑΕ και ομάδες του εξωτερικού, 11 με 12 Μαΐου. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο τουρνουά στην Κομοτηνή. Θα έρθουν στην Κομοτηνή πολλές ομάδες από την Θεσσαλονίκη, από άλλες πόλεις και από το εξωτερικό. Όλες αυτές οι ομάδες θα διανυκτερεύσουν στον τόπο μας, κι έτσι βοηθάμε στον αθλητισμό τουρισμό της Κομοτηνής". Επίσης, ενημερώνει ο κος Παγωνίδης, ότι φέτος "θα κάνουμε την υπέρβαση και θα συμμετάσχουμε σε τουρνουά εκτός συνόρων, συγκεκριμένα στην Σερβία 6 με 8 Ιουνίου".


Στο πλαίσιο της συζήτησης και με δεδομένα τα παραπάνω, πάντως, ο κος Παγωνίδης ζητάει την μεγαλύτερη στήριξη των φορέων του τόπου, προτάσσοντας εν πολλοίς το έργο της ακαδημίας αλλά και την ανταποδοτικότητα των τουρνουά και των λοιπών δράσεων προς την ίδια την κοινωνία.


Ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές
Ο υπεύθυνος ενημερώνει ότι ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής, μαζί με το αντρικό τμήμα του, αριθμεί περί των 210 αθλητών. Κατά τον κο Παγωνίδη στόχος της αντρικής ομάδας είναι "να τερματίσουμε όσο το δυνατό υψηλότερα στο πρωτάθλημα, ώστε να συμμετάσχουμε στα playoff", και προτάσσει το ότι η αντρική ομάδα "απαρτίζεται από παιδιά της ακαδημίας μας, μικρά σε ηλικία". Κατ' αυτό τον τρόπο, εξηγεί, δίνονται ευκαιρίες στους μικρούς να αναπτύξουν το ταλέντο τους και μετά, εάν ευδοκιμήσουν οι συνθήκες, να πάρουν μεταγραφή σε μεγάλους συλλόγους, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν προς ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ξάνθης και σύλλογο στην Γερμανία, μεταξύ άλλων.
 

Ακολουθήστε το xronos.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων

xronos
xronos.gr